Skocz do zawartości

Czy ktos wie co to za czujnik ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Bylem w sklepie i pytalem o ten czujnik. jest to czujnik poziomu plynu w chlodnicy. To mi powiedzial sprzedawca. Pierwszy link to nr 9,

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DE11&mospid=47547&btnr=17_0135&hg=17&fg=05

Natomiast na drugim linku jest to nr 20 bez opisu

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DE11&mospid=47547&btnr=17_0161&hg=17&fg=05

, tak jak ten ma nr 20 tak wyglada moj, to co to jest ten na pierwszym linku nr 9 ? Nie za bardzo rozumiem. I jak niby te czujniki dzialaja ? Ostatnio wymienialem plyn w chlodnicy, spuscilem plyn i wlaczylem stacyjke na poziom drugi. Komputer nie powiedzial nic o braku plynu w zbiorniczku. Dopiero wtedy gdy odlaczylem czujnik to wyskoczyl tekst: sprawdz polyn w chlodnicy.

Czy jest ktos madry i wie dlaczego na tym zdjeciu czujnik wyglada tak, a n adrugim tak numery 9 i 20 ? Dlaczego jak nie bylo plynu to nic mi komp nie powiedzial ?

Edytowane przez Mlodzik18

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Witam!

Jeden i drugi to to samo,tylko ten nr 9 jest starszego typu ja taki miałem w e-34.Zwróć uwagę ,że czujnik jest zamontowany od spodu i byc może płyn nie do końca zszedł z układu i dlatego nie było info o brakującym płynie!

Opublikowano
Nie prawda. zdziwilem sie, wiec go wyjalem zupelnioe ze zbiorniczka. I dalej komp nic nie mowil. Ale czy widzisz to, ze na rysunkach one wygladaja inaczej ?

Opublikowano (edytowane)
Numer mają ten sam ale różnią się tak piotriviola pisze tym ze jeden jest nowszego a drugi starszego typu więc nic nowego nie wymyśliłem. Edytowane przez Kowal
Opublikowano
Nie,. nie szukam, ale chyba nie dziala mi ten czujnik. Chce wiedziec jak ten czujnik dziala, skoro wyjalem go, i nawet plyn nie wylatuje. Po prostu jest suchy, tak jak gdyby onb wogule w plynie nie lezal. Zastanawia mnie czy ktos wiec jak on dziala. Bo napewno nie wlozony w plynie.

Opublikowano
Jak wyjalem czujnik z podlaczona wtyczka ze zbiorniczka to nic nie powiedzial. Dopiero jak odlaczylem wtyczke od czujnika. Ok, ale to dalej nie jest odpowiedz na pytanie. chchialbym wiedziec co go uruchami, bo napewno nie brak plynu.