Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od paru dni posiadam e90 318i 129km n46 z 2007r. Otóż. mieszkam za granicą Polski, po zakupie auta zostało przetransportowane do garażu podziemnego i na następny dzień stawiłem się w szpitalu na operacje kolana, także auto stało ponad tydzień czasu. W między czasie z Żoną ogarniamy dokumenty do rejestracji. Dzisiaj naszła nas ochota by "pójść do auta" i je odpalić i nacieszyć oko. Z racji takiej że mnie czeka długa rehabilitacja i poruszam o kuli to Żona usiadłą za kierownicą... i od razu zepsuła :mad2:

1. przy oględzinach auta el. składane lusterka przy wbiciu wstecznego biegu opuszczało prawe lusterko- już tego nie robi. (dodam że próbowaliśmy wbijać bieg przy różnych ustawieniach guzika zmiany położenia lusterek L/P).

2. Nawiew... no jak sprawdzałem klimatyzacje to mroziło wręcz... teraz wgl dmuchawa nie działa. Klimatronik słychać jak zmienia pozycje po wciśnieciu guzików szyba/góra/nogi ale sama w sobie dmuchawa nie działa.

3. przy oględzinach auta wyjeżdzając z parkingu jak bududu miałem kamere cofania, teraz działają tylko czujniki. Była montowana fabrycznie kamera cofania w tych autach? Jeżeli tak to gdzie była sama w sobie kamerka? otóż sprzedający nie wydawał się typem majsterkowicza by montował własnoręcznie kamerki a na pewno nie jest jakimś magikiem by ukryć kamere tak by jej nie było widać ...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a z akumulatorem wszystko ok? może padł lekko i stąd te niespodzianki. co do kamery to nie było seryjnej. jeżeli ją miałeś to właściciel dołożył i najpewniej jest na przycisku klapy bagażnika.
Opublikowano
Co do lusterka moge ci powiedziec ze bedzie sie opuszczac tylko jezeli ten guzik do wyboru lusterka przy regulacji jest w prawo
Opublikowano

Kulfon3 -Przy wcisnieciu guzika na kontrolki, wyswietlil sie aku na żółto ale auto odpalilo normalnie, możliwe że przez to że się delikatnie rozładował coś mu się rozkodowało? Wiem że autach typu coupe po wymianie akumulatora trzeba było programować ręcznie szyby by się domykały- jest jakaś sekwencja na te lusterko?

Pogan -próbowałem w dwóch pozycjach nie działało. Nie mam jak się dokładnie temu przyjrzeć bo ciężko mi ustać/siedzieć w jednym miejscu temu zanim będę mógł się grzebać samemu chciałem uzyskać pare wskazówek ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak sie zapala akumulator to pewnie skończy się wymianą. Słaby potrafi stwarzać problemy. Odcina funkcje auta, żeby statczyło na kręcenie, dlatego kręci normalnie. Po wymianie akumulatora na taki sam trzeba go zarejestrować w aucie, a po wymianie na inny zakodować i zarejestrować wymianę.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chodzi tu o pojemność i czy zwykły czy AGM. Jak siedzi AGM to taki bym kupował, chociaż dwa razy droższy.