Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam,

mam pytanie odnosnie zakupow w Intercars (i innych pratnerow klubu BMW), chcialbym kupic u nich sprezyny do mojej maszyny, chcialbym rowniez skorzystac ze znizki jaka ma klub BMW (20%), wniosek o zarejestrowanie wyslalem jakis czas temu, mimo moich mailowych prosb o potwierdzenie statusu rejestracji, nie otrzymuje odpowiedzi...

czy chcac skorzystac ze znizki w Intercars lub np. w sklepie na Narbutta (Warszawa) nalezy okazac jakas karte? (do jej wydania jeszcze mi daleko) czy wystarczy podac jakis numer wlasciwy dla klubu BMW? czy ktos moglby mi w drodze wyjatku takowy uzyczyc - na takich sprezynach to jednak kilka zlotych oszczednosci...

pozdr

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
W InetCarsie to i z 20% rabatem jest strasznie drogo :mrgreen: Jak ja do nich poszedłem pierwszy raz to koles chciał mi już dawać 20% rabatu i kartę stałego klijenta :duh: paranoja.
Pozdrawiam Grzesiek
Opublikowano
Ja akurat mam duże zniżki w intercarsie ale jak dzwonię do nich po coś to pierwsze pytanie to numer klienta, tak jakby normalnych ludzi bez numeru na świecie nia było. Szary człowiek z ulicy zniechęca się przez to a takich klientów jest bardzo duży % który intercars traci. Ich sprawa, a klient idzie gdzie indziej gdzie kupi za normalne pieniadze. Gdybym nie miał rabatu to nic w intercarsie pewnie nie kupiłbym.
Opublikowano
W InetCarsie to i z 20% rabatem jest strasznie drogo :mrgreen:

Czy ja wiem, ostatnio kupowałem amortyzatory i w IC za dwa Sachsy zapłaciłem lekko ponad 500pln, za takie same Sachsy w sklepie zaopatrującym się w IC (w Koszalinie) za jeden krzyknęli 400pln.

Opublikowano
Zgadza się. IC nie jest zainteresowany klientem detalicznym. Jeżeli kilka firm ma 55% rabatu (ja mam 45%) to widać że cena detaliczna jest specjalnie zawyżona. 10-20% dostaje każdy, kto przyjdzie z kwitami firmy i się zarejstruje.
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
Ja do nich nie dzwonie tylko wysyłam zamówienie online.A jak kupisz w innym sklepie to tez towar brany z INTERCARSU,FOTA,AD czy jeszcze inne hurtownie.Tak samo FOTA ma tez duze ceny dla klientow detalicznych.Te firmy nie chca sie z nimi bawic,bo z tego z nimi rozmawialem zaduzo zabawy,a tak maja swoich stalych klientow i jak by co to lepiej nawiazac kontakt,towary tak samo dostarczaja oni i maja juz swoj system wypracowany.A tak jak by mieli takie same ceny jak w sklepach to tez nie bardzo bo to im pasowalo,bo by juz nie mieli odbiorcow w sklepach,warsztatach,a takich przypadkowych klientow jast znikoma ilosc.Tak klient jak zakupi jakac czesc w ciagu roku 5 razy to max- to z jakiej racji dac mu rabat.
Opublikowano

Hurtownie motoryzacyjne nie są zainteresowane obsługą "detalistów":

- zajmuje to za duzo czasu, czesto klient nie wie czego szuka, nie ma katalogu, nie zna danych techniczych wozu, czy po prostu chce sobie pogdybać tym czy to kupic czy nie, na koniec dowiedziec o czesci. Według hurtowni obsługa klienta det. to strata czasu i mały, jednorazowy zysk

- klient detaliczny ma kupowac w sklepie, nie hurtowni (ew. w warsztacie). Po co istnieją sklepy skoro kazdy chce w hurtowni ??

Znam problem z każdej mozliwej strony, byłem handlowcem w hurtowni, prowadziłem warsztat, teraz czesto kupuje czesci dla kolegów.

Pracując w hurtowni miałem ok 20 klientów hurtowych, którzy wyrabiali średno od kilku do kilkunastu tysiecy złotych miesiecznie każdy. NIe małem czasy na pogaduszki z panem od alfy romeo który nie wiedział że ma 8 świec i dlaczego one kosztuja 600 PLN... Od tego jest pan w sklepie.

Numer klienta ułatwia odentyfikację, przyznany rabat oraz miejsce docelowe porduktu. Hurtownie posługują sie dowozami do klientów lub wysyłką.

Opublikowano
W InetCarsie to i z 20% rabatem jest strasznie drogo :mrgreen:

Czy ja wiem, ostatnio kupowałem amortyzatory i w IC za dwa Sachsy zapłaciłem lekko ponad 500pln, za takie same Sachsy w sklepie zaopatrującym się w IC (w Koszalinie) za jeden krzyknęli 400pln.

jesli chcesz to podaj indeks tych Sachsow, a zaproponuje Ci cene u mnie. Gwaratuje ze bedzie duzo taniej....

115 067 pewnie. 235 zl sztuka. plus 15 zl przesylka za 2 sztuki. Oczywiscie dwa lata gwarancji.

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

• Członkowie klubu
Opublikowano

jesli chcesz to podaj indeks tych Sachsow, a zaproponuje Ci cene u mnie. Gwaratuje ze bedzie duzo taniej....

115 067 pewnie. 235 zl sztuka. plus 15 zl przesylka za 2 sztuki. Oczywiscie dwa lata gwarancji.

Tak z ciekawości [na przyszłość] jak cena Sachsów do E38 740iA 4,4lna przednią oś?

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
U mnie jest fajowo w autopartnerze :) dostałem dziś 20% zniżki na taxi:) a najlepsze jest to ,zę facet nie chciał nawet w dowód zaglądać :) czy mam wbitet taxi .Jednak dobżę mieć działalność netto uszczelka ajusa wyszła mi 77zł :)ze zniżką:) ja dogadałem się z kolegami ,zę bierzemy na jedno konto przez co np mc mamy obrotu 1500zł :) i możemy liczyc na jeszcze większy rabat:)
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano
Ja zaopatruje się w InterTeamie cześci mają duzo taniej InterCarsie i nie dają rabatów pierwszemu lepszemu z ulicy. Oczywiście też nie obsługują detalistów nr.klijenta to podstawa.
Pozdrawiam Grzesiek
  • 6 lat później...
Opublikowano
Witam Koledzy. Szybkie pytanko. Czy ktos posiada znizki w intercarsie lub w innym sklepie z gratami do auta aby mozna bylo cos zamowic?? Pozdrawiam