Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, podczas jeżdżenia autem na śniegu zauważyłem u siebie na podwórku pełno małych zielonych plamek, jakiś zielony płyn leci z auta od strony pasażera i jest tego dość sporo tylko że wszystkie płyny jakie mam czy to chłodniczy czy wspomagania czy nawet hamulcowy mam czerwone , od spryskiwaczy niebieski, benzyna to to nie jest bo nie śmierdzi, kolor jest jasno zielony, gdzieś wyczytałem że może to być olej ze sprężarki klimatyzacji ale sprężarka jest zupełnie po drugiej stronie niż tam gdzie kapie, ktoś ma jakiś pomysł co to może być za płyn bo ja już zgłupiałem tymbardziej że w komorze silnika nie widzę żadnego wycieku :?:
Opublikowano
Dodam że jak ten płyn poleży chwilę w sniegu to zamarza jak woda i robi się z tego lód a jakikolwiek płyn czy olej chyba powinien mieć niższa temperaturę marzniecia ale skąd w takim razie się to wzięło
Opublikowano
Czynnik UV z klimatyzacji jest na ogół zielony/żółty/neonowy. Pierwsze mi przyszło do głowy płyn chłodniczy ale skoro mówisz, że inny kolor...
Opublikowano
No właśnie to jest taki zielonkawy neonowy coś takiego no bo nic innego mi do głowy już nie przychodzi a chłodniczy na pewno jest różowy
Opublikowano
Sprawdź czy kompresor klimatyzacji się załącza. Po stronie pasażera o ile dobrze pamietam nie ma nic znaczącego od klimatyzacji. Spróbuj namierzyć mniej więcej z której części auta leci jak stoi
  • 2 lata później...
Opublikowano
Witajcie, zauważyłem u siebie to samo w x4 (f26) xdrive30d. Zielony płyn cieknie gdzieś z przodu od strony pasażera. Nie jest tłusty, nie ma zapachu. Wydaje się że leci tego sporo, po dwóch dniach na parkingu była spora plama. Auto nie zgłasza żadnych błędów. Czy ktoś wie może co to za feler jest jak się do tego dobrać?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zielony to od wspomagania /zobacz co masz na korku zbiorniczka/, a gdzie cieknie to już ciężko wymyśleć bo miejsc może być wiele, od węży/złączek po przekładnie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zielony może mieć nawet od spryskiwaczy, skoro nie jest tłusty to może "kolorowa woda do szyb" ale one zazwyczaj mają zapach więc pewnie też nie.