Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam E92 325i N52B25A, chciałbym trochę zwiększyć moc, z tego co dowiedziałam się na internetach da się zrobić 260km po wymianie kolektorów, wydechu, dolotu. I tu moje pytanie, jakie części wybrać? to co udało mi się znaleźć:

Kolektory: https://turboworks.pl/product-pol-5825-Kolektor-wydechowy-BMW-E90-E91-325i-330i.html

Wydech: tu jeszcze nie wiem co, znajomy powiedział że najlepiej wyciąć katy

Dolot: https://allegro.pl/oferta/k-n-dolot-uklad-dolotowy-bmw-3-e46-e90-e92-e93-7417550651?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Co sądzicie o nich?

Kolejna sprawa to rozrząd, mam już z tego co wiem 270000km, nie był wymieniany, chodzi dobrze ale może lepiej zapobiegawczo wymienić?

Ostatnia sprawa to skrzynia, mam automat ale nie wiem jaki, chcę wymienić olej w skrzyni, jak sprawdzić jaką mam skrzynię, np po VINie?

Na koniec dodam że szukałem w wyszukiwarce czy były takie tematy ale nie znalazłem albo poprostu nie zauważyłem. Z góry dzięki za pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Takie "mody" robia 18to latkowie, stozek? Kolektory wydechowe? Przyrost mocy z 325i na 260koni. Przeznacz kase na naprawe auta, np wymiana rozrzadu i przestan czytac bajki typu stozek da przyrost mocy. Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, jestem dorosly i znawca. Ten i inne tematy odnosnie 325i i co nalezy zrobic, sa juz tyle razy powielane iz nawet sie tym nie zajmuje. Poczytaj to co wstawiles od poczatku do konca i wykonaj, nie zakladaj nowego tematu z linkami do stozka badz kolektorow wydechowych bo to absolutnie nic w mocy nie zmieni. Moje osobiste zdanie jest takie: nie ma turbo, nie ma sensu sie bawic w jakies +40 koni.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.