Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, czy mógłby mi ktoś sprawdzić jaki mam kolor czujnika prędkości w lewym tylninm kole? vin WBABN51090JT83983, podobno da się to sprawdzić po tym ale ja jestem zielony. Auta nie mam casu ani miejsca tymczasowo żeby odkręcić koło i samemu zaglądać będe musiał prosić znajomego o miejsce więc nie chce mu zawracać głowy i odrazu przejechać z częścią nna wymiane. Chyba że nie da się i muszę sciągać koło do sprawdzenia?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niebieska wtyczka, ale zapytaj na czescidobmw.pl, ponieważ wg vin masz automat oraz dsc a dla automatu pokazuje taki:

https://czescidobmw.pl/wyniki-wyszukiwania?q=34526752683

A dla dsc taki:

https://czescidobmw.pl/wyniki-wyszukiwania?q=34526752702

Numery ate jak widać inne, swoją drogę taki polecam, będzie miał usunięte logo bmw, więc jest oryginałem.

Obstawiam ten pierwszy, taki montowałem u siebie w polifcie z dsc, i u mnie po vin tylko ten pokazuje; ale dopytaj sprzedawcę.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Super wielkie dzięki, popytam a co do automatu na szczęście to jedyna rzecz ktorej nie mam z vinu i siedzi manual. Mam nadzieję że to nie będzie miało większego znaczenia. A jak z zamiennikami mozna wsadzać czy wkoncu sie psują po roku? Nie lepiej uzywany oryginał?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Od września 98 w górę masz niebieską wtyczkę czyli czujniki 12v szare były na 5v.

Kolor możesz sprawdzić z przodu, skręć koła maksymalnie w okolicy amortyzatora do budy jest przykręcona taka czarna osłonka, odepniesz ja i ukaże ci się kolor wtyczki :wink:

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oba z linków, które wkleiłem mają niebieską wtyczkę a numery są inne :roll: tak jak pisałem polecam ate, to jest to samo co oryginał. Zapytaj w sklepie, do którego masz linki, który masz kupić.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Od września 98 w górę masz niebieską wtyczkę czyli czujniki 12v szare były na 5v.

Kolor możesz sprawdzić z przodu, skręć koła maksymalnie w okolicy amortyzatora do budy jest przykręcona taka czarna osłonka, odepniesz ja i ukaże ci się kolor wtyczki :wink:

U mnie jest szara wtyczka A auto mam z 2000r więc nie koniecznie jest tak jak piszesz.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A to mnie zaskoczyłeś, dałbym sobie rękę uciąć. Ach ta niemiecka technologia.

Na liczniku 180tyś na silniku naklejka "następna wymiana oleju przy przebiegu 360tyś"

Nawet oleje mają lepsze :)

Opublikowano
Kurcze to już sie gubie, mam nadzieję że mam niebieską, mam kolege co ma oryginały używki w kwocie 60zl to wezmę a jak sie okaże że to szare to najwyżej zwrócę. Ale liczę że to dobrze trafię bo nie bardzo chce mi sie na marne rozbierać koło przy takich mrozach a powiem wam 3.0 na śnieg bez wspomagania to duzo frajdy ale upierdliwe to jest. Jedyny plus to że ucze sie respektu dla furki :p
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najpierw podepnij czujnik bez montażu, i zobacz czy błąd zniknie, bo może się okazać że uszkodzony np sterownik lub przewód.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dodam że czytałem tu na forum że niebieska wtyczka jest po lifcie ale ile w tym prawdy nie wiem

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Lift instalacji elektrycznej był we wrześniu 98r. Ja mam z grudnia 98 czujniki z niebieskimi wtyczkami!
Opublikowano
Jasne dzieki za rade ale blad nie zniknie chyba jeśli nie pojadę kawałek z tego co wiem przecież więc jak sprawdzić czy działa?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kontrolka na liczniku powinna zgasnąć.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli masz INPA to po wykasowaniu zniknie. Druga sprawa nie dotyczy to kawałka drogi tylko chodzi tu o prędkość. Takie systemy jak ASC DAC ABS aktywuje się dopiero po przekroczeniu 20 km/h

Sprzedam

Opublikowano

No z tego co wiem nic nie zniknie, jak właśnie ktoś napisałaś po przekroczeniu prędkości, mój błąd ale to miałem w zamyśle.

A teraz mam trudniejszą zagadkę dla was, zamontowalem gaz i po jakims 1tys km wyskoczyl check, potem zgasł i tak na okrągło do teraz a zrobilem dobre 7tys km juz. Błąd polega na "sterowanie ogrzewania sondy lambda przed katami bank 1 i 2 i "niewystarczająca moc grzewcza sondy lambda bank 1 i 2" kody błędu to np 00003B lub 00000B Raz jest raz znika, czy to moze byc wina gazu czy poprostu umarły i trzeba nowe? Auto ma moc wszystko dziala dobrze jedynie uwazam ze sporo leci dymu ale możliwe ze to wina mrozów. Różnie to jest, raz check sie świeci przez 600km potem 5km nic i znowu dlugo a raz 500km nic potem 5km świeci i potem znika.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź rezystancję grzałek, i wtyczki. Trochę dziwne aby padły jednocześnie.
Opublikowano
Pierw jak kojarze padła pierwsza potem druga, więc to dziwnego ale raczej to chyba nie ma nic wspólnego z gazem?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Lift instalacji elektrycznej był we wrześniu 98r. Ja mam z grudnia 98 czujniki z niebieskimi wtyczkami!

Wiesz, że to dział e46 a nie e39?

Błąd polega na "sterowanie ogrzewania sondy lambda przed katami bank 1 i 2 i "niewystarczająca moc grzewcza sondy lambda bank 1 i 2" kody błędu to np 00003B lub 00000B Raz jest raz znika, czy to moze byc wina gazu czy poprostu umarły i trzeba nowe?

Czym to odczytujesz? Jeżeli błędy faktycznie dotyczą grzałek sond to gaz nie ma z tym nic wspólnego, po prostu padły grzałki, wtedy trzeba wymienić uszkodzone sondy. Fajnie byłoby zobaczyć te błędy odczytane w inpa.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Ista czytane, błędy jak mówię są ale check raz sie świeci raz nie i to dla mnie dziwne ale podczas zaplonu jest ciągle zapalony nie wiem czy tak powinno być? Planuje kupić kontakt w sprayu zeby styki wyczyścić, zerknąć na kable czy nie uszkodzone i dopiero wymieniać. Pytam o gaz bo przed tym zrobiłem tysiąc km i bez problemu ale rownie dobrze moze byc to przypadek, jednak maja swoje lata
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po prostu padły grzałki, raczej dwie wtyczki nie zaśniedziały na tych samych pinach.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL