Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich i proszę o pomoc, od razu dodam że asem nie jestem w takich tematach,ale postaram opisać mój problem krok po kroku

Problem zaczął sie od rozładowania akumulatora , zamknąłem auto zostawiając niedomknięte drzwi pasażera.

Przychodząc na nastepny dzień samochód nie reagował na otwarcie poprzez pilot ani na włożenie go do stacyjki.

Odpaliłem samochód przez kable od drugiego samochodu , wtedy wyskoczył mi błąd na czerwono z kierownicą i zamknięta krótką (Steering wheel lock)

pomyślałem że wina leży po stronie rozładowanego akumulatora więc przejechałem około 15 km zgasiłem samochód i od razu odpaliłem go ponownie , popracował na

biegu jałowym około 30 min kontrolka blokady kierownicy dalej się wyświetlała zgasiłem silnik i ponownie go odpaliłem ale to nic nie dało, zgasiłem auto i zamknąłem normalnie.

Przychodząc pod samochód następnego dnia znowu podobny problem 0 reakci na otwieranie centralki z pilota i odzewu ze stacyjki. A wiec wyciągnąłem akumulator i podpiąłem pod prostownik,

naładowałem go i podpoiłem w samochodzie w dalszym ciągu wyświetla mi się czerwona kontrolka z kierownicą i kłódka i na dodatek nie włączają się wszystkie kontrolki przy próbie włanczania zapłonu

ponownie chciałem odpalić przez kable od drógiego pojazdu ale to nic nie dało . Kod błędu CC-ID 186 . Bardzo proszę o pomoc jestem za granicą i nie mam z byt wielu możliwości ,

i czy jest to możliwe do zrobienia bez podpinania się pod komputer?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma takiej mozliwosci, bez kompa. Trzeba przeprowadzic procedure resetu ELV.
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
:cool2:, tak, pobor pradu to osobny problem.