Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam e91 184KM 2011.Tarcze 312.Myślałem o wzmocnieniu hamulców przednich. Chciałem się dowiedzieć jaką wersję wybrać. Zmienić tarcze na Rotingera 312 i może jakieś lepsze zaciski (jakie) ? Inna wersja to może trochę większe tarcze i wtedy inne jarzma i zaciski (Od jakiej wersji e90 by pasowały?

Dzięki za pomoc i fatygę ?

Opublikowano

Tarcze niezbyt wpływają na "polepszenie" hamulców. Jak chcesz zostawić oryginał to zmieniaj klocki. Ferodo ds na przykład. Będzie lepiej.

Jeżeli chcesz coś naprawdę ugrać to zestaw od 335i jest najlepszy w kategorii cena do jakość. A jak masz trochę więcej kasy to brembo mpakiet z f30 czterotłokowe z tarczami 340, ale wtedy minimim 18 cali, nie każda 17 wejdzie.

W 335i były montowane 17, więc niektóre modele wejdą.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeszcze jedno . Czy z felgami duble spoke 161, 17" et 34 nie będzie problemu przy zaciskach 57/30/348 ?

Moze byc problem. Ogolnie, do tarcz 348,felga 18, do 330, moze byc 17tka.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
To kosmetyka. Tarcza+zacisk robi roznice, to raz, dwa e90/91 ma w 2.0d za male tarcze, maja tendencje do przegrzewania i wibracji. Edytowane przez kkx5
Opublikowano
Jeszcze jedno . Czy z felgami duble spoke 161, 17" et 34 nie będzie problemu przy zaciskach 57/30/348 ?

Moze byc problem. Ogolnie, do tarcz 348,felga 18, do 330, moze byc 17tka.

17" oryginalne pasują... jest ciasno, ale ok :)

F31 320d+

Opublikowano
zimmermann sport, przejechały już 127tyś. km i nie mam żadnych problemów. Tył jest do zmiany za 5k km przód jeszcze troche jest ale to, że wytrzymały aż tyle to hit. Chociaż mniejsza masa i mniejsza moc robi różnicę
Opublikowano
z ciekawosci - tarcze masz oem czy jakis zamiennik? (bez znaczenia dla felg, pytam z innego powodu)

Ja mam Brembo Xtra.. jak na razie polecam :P

F31 320d+