Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Posiadam E91 325d z silnikiem N57 tak więc tym samym co w 330d. Zastanawiam się nad zrobieniem programu na 300 koni i 600nm ale waham się czy sprząglo da sobie rade. Moze zrobić delikatniejszy program na powiedzmy 270 koni i mniej niuta? Czytając na róznych forach opinie są podzielone, niektórym sprzęgło zaczynało się ślizgać i to przy małych przebiegach. Mój samochód ma na ta chwile 140 000 kilometrów, sprzęgło+ dwumasa były już raz wymieniane przez poprzedniego właściciela przy 90 000km co mnie troche dziwi, czy te sprzęgła są aż tak słabe? W moim poprzednim 320d przy 230 000 wszystko było nadal oryginalne i nie miałem problemów a jeździłem nim dosyć ostro. Chętnie bym posłucham właścicieli 325d/330d w manualu po programie jak się im sprawował samochód i czy byli zadowoleni.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Poszukaj na necie goscia o nicku TurboLamik, chyba robi wzmocnione sprzegla do n57.
Opublikowano
Witam!

. Mój samochód ma na ta chwile 140 000 kilometrów, sprzęgło+ dwumasa były już raz wymieniane przez poprzedniego właściciela przy 90 000km co mnie troche dziwi, czy te sprzęgła są aż tak słabe? W moim poprzednim 320d przy 230 000 wszystko było nadal oryginalne i nie miałem problemów a jeździłem nim dosyć ostro.

To się nazywa postęp... Już nie mogę się doczekać tańszych elektryków są to auta bez obsługowe. Znajomy miał tesle to do 300 tyś nic się nie psuło...