Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie mam sprawdzałem w drzewnie sterowników w NCS

A powwinien być jeszcze jakiś moduł? u mnie KBM nie ma. dodam że auto przedlift

Opublikowano
szukałem po kolei w ncs expert i u mnie tego modułu nie ma na liście. Jeszcze sprawdzę istą czy jest w drzewie i dam znać
Opublikowano

Witaj @Speed.

Miałeś rację przeoczyłem :oops: jest przekodowany ale nic z tego. natomiast nie mam modułu KGM. Wrzycam foto moich modułów w NCS

004826c63e791846med.jpg

45804704f11fe934med.jpg

20a54daca1b535b1med.jpg

Zauważyłem jeszcze ,że jak otwieram klape przyciskiem w nogach to tylko odbija i zamek nie puszcza do konca tak jak opisywałem wcześniej. Wydaje mi się że tym przyciskiem w ogole nie uruchamia silownika klapy. Przy próbie otwarcia przyciskiem w klapie siłownik uruchamia ale dalej jest tak jaky zamek nie puszczał do konca. Jak przy niedomkniętych drzwiach

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz fa $316?

Jaka masz datę produkcji? KGM był od 09/2005

Za kodowales też cas?

Ostatnia mozliwosc to chyba uszkodzona wiązką klapy lub zamek

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wtajcie

Po dywagacjach doszedlem do tego, ze silownik hydrauliczny chodzi w gniezdzie i ma luz okolo 5 mm wiec sporo i to najprawdopodobniej jest przyczynka ze nie otwiera klapy bo ja kosi i czujnik polozenia swiruje.

Teraz pytanie jak to naprawic? czy przewiercic dziurke i wkrecic tam jakas srubke? czy jakas inna opcja jest?

Opublikowano
Panowie jak wcisnać/zaprasowac ten trzpien kulisty od iłownika hydraulicznego? Bo ni hu hu nie mogę go wcisnać. Kupiłem nowy i za cholere nie chce mi wejsc.....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No to jest dobry, powinno bez problemu wejść. Ja mój siłownik wkładam bez użycia siły w ten trzpień

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
a moj ine chce wejsc nawet zaperajac klucz. Jego trzeba najpierw tam wprasowac i pozniej wkrecic trzpien w karoserie czy wkrecic czpien i potem probowac wcisnac?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To ty zadajesz cały czas to samo pytanie wiedz pisanie pogrubionym drukiem jest tu nie na miejscu.

Nie ma mnie przy twoim siłowniku i nie dostaniesz ode mnie innej odpowiedzi

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
sciskiem stolarskim, troche smaru i weszlo. Na chwile obecna nie wypada i nie ma duzego luzu. Jak proble wroci to mysle o nawierceniu i nagwintowaniu otworu w kulce pod srobke, zeby nie wypadal
  • 8 miesięcy temu...