Skocz do zawartości

[E36] Wymiana pompy wtryskowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pewien problem.

Zatarła mi się pompa wtryskowa i chciałem się dowiedzieć czy przy wymianie pompy konieczne jest rozebranie całego silnika (wyciąganie głowicy itd.) bo tak twierdzi mój mechanik. Czy może jest jakiś sposb aby tego uniknąć.

Czy opłaca się regenerować taką pompę czy lepiej kupić po prostu używkę ( nowa kosztuje kupe kasy więc napewno sobie na taką nie pozwolę:).

Jaki jest orientacyjny koszt regeneracji pompy wtryskowej

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź

Opublikowano
Regeneracja pompy wtryskowej to koszt ok 200 zl. Natomiast rozebranie kilku czesci w silni9ku jest drozsze, ale nie trzeba zdejmowac glowicy.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Jezeli chodzi o to, to niestety ale chyba zpostaje Ci mechanik. Troche roboty to jest, a szczerze mowiac ja za duzo tez o tym nie wiem. Po prostu znajomy to robil i przez to wiem.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Szczerze mowiac to jeszcze nie slyszalem aby do wyciagniecia pompy trzeba bylo sciagac glowice. Na pewno trzeba rozebrac rozrzad.

Jednak na twoim miejscu znalazlbym dobry warsztat, ktory zajmuje sie pompami wtryskowymi (nie zwykly mechanik tylko pompiarz).

Taka osoba sama wyjmie sobie pompe naprawi ja a pozniej wstawi do autka.

Koszt takiej operacji bedzie jednak wiekszy gdyz bedzie to okolo 500 - 700zl.