Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moim zdaniem lampy shadow wyglądają zbyt podobnie do podstawowych gdy są zgaszone "za mało się w nich dzieje" i brakuje niebieskich elementów jak to ma miejsce w nowych modelach z ciemnymi lampami (4er,M3,5er LCI, 7er LCI). Długo wertowałem ten temat i zamówiłem zwykłe lasery ale ja akurat ogólnie nie lubie ciemnych lamp ani przednich ani tylnych bo w moim odczuciu postarzają auto.

Mka już sprzedana?? :mrgreen:

Kiedy odbiór i jaki konfig?

Duzo % udało się ugrać?

M3 póki co zostaje może bliżej odbioru sprzedam albo zostanie zobaczymy lubię to auto. C63 zostało skazane na sprzedaż bo i tak nie mam kiedy nim jeździć.

Konfig pełna skóra merino tartufo, lasery, asystenci prof, szyber, hk, 360, head up, zawias edc, podgrzewanie wszystkiego itd praktycznie pełny.

Z kolorem była tragednia bo zaden w G20 mi się nie podoba a wybor jest bardzo słaby i nie ma wielu fajnych kolorów. Ostatecznie wybrałem biały mineralny ale codziennie myślę o zmianie :mad2:

Mogę jeszcze zmienić konfigurację na pełny individual. Wychodzi drożej 1000zł od mojego konfigu i wtedy mam za darmo tanzanit, dravit, oxide ale żaden mi się nie podoba. Kolor to jedyne co mnie martwi bo nie jestem zadowolony. % podobnie jak u Ciebie ciut lepiej. Odbiór niby koło sierpnia ale ja bardziej stawiam na wrzesień do 2 tygodni mam znać dokładną datę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

M3 póki co zostaje może bliżej odbioru sprzedam albo zostanie zobaczymy lubię to auto. C63 zostało skazane na sprzedaż bo i tak nie mam kiedy nim jeździć.

Konfig pełna skóra merino tartufo, lasery, asystenci prof, szyber, hk, 360, head up, zawias edc, podgrzewanie wszystkiego itd praktycznie pełny.

Z kolorem była tragednia bo zaden w G20 mi się nie podoba a wybor jest bardzo słaby i nie ma wielu fajnych kolorów. Ostatecznie wybrałem biały mineralny ale codziennie myślę o zmianie :mad2:

Mogę jeszcze zmienić konfigurację na pełny individual. Wychodzi drożej 1000zł od mojego konfigu i wtedy mam za darmo tanzanit, dravit, oxide ale żaden mi się nie podoba. Kolor to jedyne co mnie martwi bo nie jestem zadowolony. % podobnie jak u Ciebie ciut lepiej. Odbiór niby koło sierpnia ale ja bardziej stawiam na wrzesień do 2 tygodni mam znać dokładną datę.

A czemu koloru z palety indywidual nie weźmiesz??

23k i masz do wyboru do koloru!!

Piekna paleta jest i następnym razem ani chwili nie będę się zastanawiał

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moim zdaniem 23tyś za kolor to przesada i jest to inwestycja nie do odzyskania. Jeżeli ktoś planuje eksploatację na wiele lat można rozważyc. Mi auta nudzą się szybko i stawiam że za rok max dwa będę chciał inny samochód a wtedy kolor za 23tyś to będzie tylko większa strata ewentualnie łatwiejsza sprzedaż ale nie takim kosztem widzisz sam, że już myślisz o cesji i w tym wypadku dobrze że nie brałeś individuala. Jak bym miał brać było by to san marino blau.
Opublikowano
wehyr cesja leasingu ... why, bierzesz jakieś jeszcze lepsze autko ;) ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moim zdaniem 23tyś za kolor to przesada i jest to inwestycja nie do odzyskania. Jeżeli ktoś planuje eksploatację na wiele lat można rozważyc. Mi auta nudzą się szybko i stawiam że za rok max dwa będę chciał inny samochód a wtedy kolor za 23tyś to będzie tylko większa strata ewentualnie łatwiejsza sprzedaż ale nie takim kosztem widzisz sam, że już myślisz o cesji i w tym wypadku dobrze że nie brałeś individuala. Jak bym miał brać było by to san marino blau.

Ja żartowałem Hahaha....

No co Ty nie robię cesji....

Auto nawet jak za 1-2 lata kupię coś może jeszcze to i tak zostanie na 5lat....

A moze zostawię je na długo zrobię Stage 3 i będzie służyła jako zabawka na lato....

Nie ma co planować, póki co są inne priorytety niż ruchomości :wink:

male-bmw-2.png
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mały update....

Kilka dni temu wiozkem dziecko na zajęcia i przy normalnej jeździe najechałem na wystającą studzienkę ponad powierzchnię drogi...

Wynik opona lewy przod i lewy tył pęknięta przy feldze...

Opona dobiła w felgę i się rozerwała, cena na dwie w salonie 3k masakra jakaś, oczywiście kupione z gwiazdką poza ASO.

Druga wymiana oleju przy Przebiegu 3200km

Kolejne wymiany teraz co 8tysiecy km.

W aucie poza tym wszystko wporzadku, cieszy oko dalej...

Póki co bez modow, sterownik dalej nie programowalny...

male-bmw-2.png
Opublikowano
Ciesz się;) W naszej byłem Megane po najechaniu na studzienkę podczas burzy poszła opona, pękła felga, tarcza pękła na pół, część zawieszenia oberwane i oczywiście klocki i reszta osprzętu mniejszego rozpadła się po całej drodze. Serwis w ASO 15k...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ciesz się;) W naszej byłem Megane po najechaniu na studzienkę podczas burzy poszła opona, pękła felga, tarcza pękła na pół, część zawieszenia oberwane i oczywiście klocki i reszta osprzętu mniejszego rozpadła się po całej drodze. Serwis w ASO 15k...

Wow.... Szok....

No to poprawiłeś mi humor :mrgreen:

Współczuję takiej "przygody"

male-bmw-2.png
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wow.... Szok....

No to poprawiłeś mi humor :mrgreen:

Współczuję takiej "przygody"

Najlepsze, że miasto nie poczuwało się do załatwienia sprawy z ich OC. Poszło z naszego AC. Można było się sądzić, ale daliśmy spokój. To było chyba 3 lata temu i nie poczułem zwyżki na polisie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
@wehyr masz może gdzieś zdjęcie reflektorów laserowych zapalonych po zmroku, jak wyglądają przy przyciemnionych lampach? ogólnie sesja Twojej sztuki by fajnie siadła, i w pełnym słońcu i po zmroku, dwa różne oblicza :) Ja w konfiguracji nie dopłacałem do przyciemnianych lamp bo z kwotą 1400 trochę przesadzili :duh: , natomiast planuję u detailera położyć przyciemnianą folię PPF STEK i się zastanawiam czy przy Laserach to w ogóle ma rację bytu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hey nie, nie mam zdjęć...

Hehe różnica pewnie jest, moim zdaniem in plus....

Ogólnie mało jeżdżę od stycznia mam lekko ponad 4k najechane.

Będziesz z auta zadowolony

male-bmw-2.png
  • 4 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Małe podsumowanie po "prawie" roku użytkowania.

Auto sprawuje się na 5+.

Brak zastrzeżeń, przebieg po roku 7500km.

Brak rys uszkodzeń (jedna felga letnia zadrapana i jedna zimowa, tak to jest przy takim profilu opony)

Nic w konfiguracji bym nie zmienił, poza tak jak w przypadku f30 nawigacja, nie używam, nie korzystam, tel łączę z autem tylko do rozmów, nie używam żadnych apek itd....

Jest mi to niepotrzebne, tym razem wziąłem tylko i wyłącznie żeby łatwiej było za x lat sprzedać.

Lasery mega plus, wizualnie auto zyskuje jak również w nocy robią robotę.

4x4 nie było innego wyboru ale jako daily pomaga w wieku sytuacjach, polecam przy 350km plus.

HK innej opcji nie widzę w tym aucie.

Spalanie średnie 13,8 głównie miasto.

Wydech się przepalił i tragedii też nie ma, ale nie chce pozbywać się gpf i mieć problemy z gwarancją.

Czekam na możliwość Chiptuningu. Myślę o delikatnym programie na 430-450,i 650nm.

Poza tym nie mam się do czego doczepić, nie jest to prawilne M, ale jako daily sprawdza się idealnie.

Nie żałuję że wybrałem opcję finansowania ze stałą rata bez względu na stopy procentowe.

Były na poziomie 0,1% teraz jest 1,75% a bedzie kto wie 3,4??

A rata stała przy oprocentowaniu 104% dopłaciłem 1% gdybym nie brał tej opcji i po kilku miesiącach będę na plus.

Przy cenach aut mógłbym teraz zarobić kilkadziesiąt tysięcy ale co to da odstępując leasing, czekać znowu na inny model.

Auto zostanie ze mną na długie lata

male-bmw-2.png
Opublikowano

I super że się sprawuje, B58 daje rade !!

Dlatego też wróciłem do tej jednostki tym razem w budzie jedynego 3litrowego hothatcha na PL rynku, a co tam raz się zyje :D w dodatku nie idzie tego sprowadzić z USA w przeciwienstwie do m240i,m340i itd

m140i xdrive 2018 pl salon :)

Nowsza 1er po 2020r już nie ma 3litrów tylko oszukane m135i pierdziawa 2litry ...

Nie wożę dzieci więc niepotrzebuje wielkiego auta a użytkowo 1er lepiej mi się sprawuje jak 3er w sedanie gdzie ciężko było cokolwiek włożyć do bagażnika...tu wlozylem 4 opony i 4 felgi luzem :D w kabinie nie czuje żeby było jakoś ciaśniej jak w F30.

Wyposażeniowo to jest to samo co dobrze doposażone 3er Harman,adaptive led, szyber ,asystenci, elektryka fotele, kierownica grzana, duża navi dotykowa...

Wizualnie zmieniłem dyfuzor tył bo seryjny jest brzydki

Z modów downpipe, pompa hpfp ta co u Ciebie, soft skrzyni xhp stg3 i program na daily 500hp/670Nm.

Przy masie 1600kg (340i rwd waży 1660 a xdrive 1730) nie muszę mówić jaki to robi przeciąg ,jestem zakochany w jeździe tym autem, jest takie zwarte, sprytne i ma kopa :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I super że się sprawuje, B58 daje rade !!

Dlatego też wróciłem do tej jednostki tym razem w budzie jedynego 3litrowego hothatcha na PL rynku, a co tam raz się zyje :D w dodatku nie idzie tego sprowadzić z USA w przeciwienstwie do m240i,m340i itd

m140i xdrive 2018 pl salon :)

Nowsza 1er po 2020r już nie ma 3litrów tylko oszukane m135i pierdziawa 2litry ...

Nie wożę dzieci więc niepotrzebuje wielkiego auta a użytkowo 1er lepiej mi się sprawuje jak 3er w sedanie gdzie ciężko było cokolwiek włożyć do bagażnika...tu wlozylem 4 opony i 4 felgi luzem :D w kabinie nie czuje żeby było jakoś ciaśniej jak w F30.

Wyposażeniowo to jest to samo co dobrze doposażone 3er Harman,adaptive led, szyber ,asystenci, elektryka fotele, kierownica grzana, duża navi dotykowa...

Wizualnie zmieniłem dyfuzor tył bo seryjny jest brzydki

Z modów downpipe, pompa hpfp ta co u Ciebie, soft skrzyni xhp stg3 i program na daily 500hp/670Nm.

Przy masie 1600kg (340i rwd waży 1660 a xdrive 1730) nie muszę mówić jaki to robi przeciąg ,jestem zakochany w jeździe tym autem, jest takie zwarte, sprytne i ma kopa :D

Jakas galeria??

Fajna zabawka, o czymś takim pomyślę w przyszłym roku.

M235i jest średnie, brakuje właśnie 6 cylindrów.

Aczkolwiek czekam na nowe m2 i być mkze w tym kierunku pójdę, pożyjemy zobaczymy.

Szerokości życzę.

Zapewne Mierzyles czasy?

Hehe

male-bmw-2.png
Opublikowano

No wlasnie nie mierzylem bo znajomy zabral dragy a auto mam od miesiaca ;)

Galerii nie ma sensu robic bo forum wymarlo praktycznie, nie to co 5-10lat temu gdy dzialo sie tu...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

:cool2:

Config skrojony idealnie, dla mnie tylko headupa brakuje ale nie kazdy lubi w sumie.

Powiedz jak po roku jezdzenia z fotelami alcantara/sensatec - nie zalujesz braku pelnej skory?

Zabezpieczasz czyms sensatec czy tylko szmata przecierasz?

Jakies oznaki zuzycia po roku, jakies wytarcia, popekania czy cos?

Czy brak fotochromatycznego lusterka prawego zauwazasz czy nie przeszkadza zupelnie?

DAB sie przydaje na dzis do czegos w PL czy raczej tylko FM/BT?

Sporo troche jak na B58, duzo krotkich odcinkow pewnie jezdzisz?

Smiesznie to troche wyglada jak sie spojrzy na pierwsza strone Twojego konfigu gdzie podaja "cykl mieszany 7,8l" :norty:

Ta norma WLTP, mimo ze niby troche bardziej realistyczna od skompromitowanej NEDC, nadal nie ma zadnego pokrycia w rzeczywistosci, ktos powinien sie wziac za te normy w EU bo inaczej niczemu one nie sluza w sumie.

Galerii nie ma sensu robic bo forum wymarlo praktycznie, nie to co 5-10lat temu gdy dzialo sie tu...

Tak, troche to smutne, tez to zauwazylem.

Ja ciagne watek EV glownie, czasem jest troche kontrowersyjnie to i posty sie pojawiaja regularnie ale w galeriach ostatnio rzeczywiscie posucha :roll:

.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

:cool2:

Config skrojony idealnie, dla mnie tylko headupa brakuje ale nie kazdy lubi w sumie.

Ja nie mam nic przeciwko ale nie chciałem juz ceny trójki windować o kolejne gadżety...

Powiedz jak po roku jezdzenia z fotelami alcantara/sensatec - nie zalujesz braku pelnej skory?

Zabezpieczasz czyms sensatec czy tylko szmata przecierasz?

Jakies oznaki zuzycia po roku, jakies wytarcia, popekania czy cos?

Przy tym przebiegu 7500km jak nowe i mimo że dziecko 5 letnie szatani z tyłu to zero oznak zużycia, skór nke lubię, chyba że mi ktoś kupi full ind hehe ale to koszt za całe auto z 50k

Czy brak fotochromatycznego lusterka prawego zauwazasz czy nie przeszkadza zupelnie?

DAB sie przydaje na dzis do czegos w PL czy raczej tylko FM/BT?

Brak lusterka fotochromatycznego niezauważalny.

DAB czasami załapuje na niektórych stacjach, gdyż dźwięk jest wtedy zauważalnie lepszy

Sporo troche jak na B58, duzo krotkich odcinkow pewnie jezdzisz?

Smiesznie to troche wyglada jak sie spojrzy na pierwsza strone Twojego konfigu gdzie podaja "cykl mieszany 7,8l" :norty:

Ta norma WLTP, mimo ze niby troche bardziej realistyczna od skompromitowanej NEDC, nadal nie ma zadnego pokrycia w rzeczywistosci, ktos powinien sie wziac za te normy w EU bo inaczej niczemu one nie sluza w sumie.

Tak głównie, mieszkanie - - - > przedszkole - - - > biuro też obok mamy, więc nie ma gdzie jeździć....

Niedługo w końcu dom i szkoła 400metrow więc jeszcze bliżej będzie hehe, auto jest ekonomiczne i naprawdę oszczędne na trasie przy 80-180 normalna szybka a raczej płynna jazda 10/100 co jest ok. Przy krajówkach miałem 7/100

Szkoda po leasingu będzie mi ją sprzedawać, zostanie pewnie na długo a dojdą inne suv/ elektryk,/ zabawka póki co wszystkie siły idą na inny cel

Tak, troche to smutne, tez to zauwazylem.

Ja ciagne watek EV glownie, czasem jest troche kontrowersyjnie to i posty sie pojawiaja regularnie ale w galeriach ostatnio rzeczywiscie posucha :roll:

Coraz mniej ludzi pisze, to fakt, nie wiem jaki tego powód...

Co do elektryka to też nad nim myślę jako auto do miasta ale ceny dość wysokie....

Jeździłem jak mieszkałem w no Tesla dużo jeszcze za czasów jsk było wszystko za free hehe i miło wspominam o kraj i auto dalej z tym krajem jestem zawodowo powiązany w pewnym stopniu

male-bmw-2.png
Opublikowano
Co do osiagow pomierze ale mysle ze jest dobrze 3,5 do 100 moze mniej seria robi 4,4 a w serii 160KM mniej ;)
Opublikowano

Wg mnie by się przydało i czuć różnice zwłaszcza teraz gdy dzień krótki.

Opublikowano

Tak jak wyżej kolega napisał, jest spora różnica czy jest fotochrom po prawej czy nie.

Niestety księgowi zadziałali w tym zakresie już chyba w każdej marce.

Zawsze pozostaje zakup prawego lusterka z anglika, montaż, poprowadzenie kabli do czujnika (lub do FEM - nie wiem jak to jest w tym temacie w BMW). No i jak do FEM to pewno kodowanie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

zmierzone, coś tam jedzie ;)

downpipe + hpfp z Twojej m340i, mapa na shell 100 (na pb98 po zegarach widze jakies 25koni mniej i robi 8,0)

waga 1600

http://i.epvpimg.com/RCioaab.jpg

• Członkowie klubu
Opublikowano
idźcie z tymi rakietami... :wink: :cool2:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zmierzone, coś tam jedzie ;)

downpipe + hpfp z Twojej m340i, mapa na shell 100 (na pb98 po zegarach widze jakies 25koni mniej i robi 8,0)

waga 1600

http://i.epvpimg.com/RCioaab.jpg

Ja pierd....

Masakra...

Pięknie i gratulacje....

Ja tu chyba nic nie będę modzil i tak nie można...

Zobaczymy jak budżet kończyny co innego ale jako drugie albo x3 3.0d fajne na wyjazdy i dayli w serii ma 286ps albo nowe m2 jak wyjdzie. Wszystko kwestia rabatów.

male-bmw-2.png