Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A to moje zdziwienie. W moim świeżo odebranym X5 30d nie ma spryskiwaczy reflektorów. Tzn nigdzie ich nie widzę :) Mam aktywne LEDy. Czy to teraz norma w autach z LED-ami? W 1,5 rocznym X1 mojej żony też są LEDy ale nie aktywne i tam normalnie są spryskiwacze. WTF???
Opublikowano

No nie ma i co z tym zrobisz?

Zawsze możesz wymienić zderzak na taki jak był w starszym modelu i będziesz zadowolony :cool2:

Możesz też napisać do producenta, że wg Ciebie powinno być inaczej :norty:

Opublikowano

Faktycznie jest to dziwne, ze wprowadzając ledy czyli stawiają na efektywność oświetlenia nie wprowadzono spryskiwaczy reflektorów. Rozumiem ze były one konieczne w ksenonach bo brudne potrafiły oślepiać. No ale jak u....limy ledy to świecą gorzej niż ksenon.

I jeszcze jedno, dbamy o nasze samochody, jeździmy na myjnie bezdotykowe. I co w trasie z brudnymi ledami musisz się zatrzymać na stacji i op....lić je brudna woda z wiadra. Jak 15 lat temu. Słabe

Opublikowano

Ja jestem tym zachwycony. Bez sensu to lało płyn po reflektorach wcale ich jakoś specjalnie nie czyszcac i do tego chlapalo po całej masce często i co gorsza nie dało się tego badziewia wyłączyć więc pryskało zawsze ze spryskiwaczem szyb.

Myślałem, że do ksenonów był obowiązek to wszędzie były do innych świateł już nie ma obowiązku to i bezsensowny sprzęt wywalili :)

Opublikowano
Ja jestem tym zachwycony. Bez sensu to lało płyn po reflektorach wcale ich jakoś specjalnie nie czyszcac i do tego chlapalo po całej masce często i co gorsza nie dało się tego badziewia wyłączyć więc pryskało zawsze ze spryskiwaczem szyb.

Myślałem, że do ksenonów był obowiązek to wszędzie były do innych świateł już nie ma obowiązku to i bezsensowny sprzęt wywalili :)

Tzn. specjalnie się tym nie zmartwiłem, bo tak jak piszesz guzik to dawało, a płyn znikał w oczach. Dla mnie może być. Myślałem, że zapomnieli zwyczajnie albo ktoś mi zderzak podmienił ;)

Kiedy jest syf na drodze i tak co jakiś czas się zatrzymuję i myję szyby + lampy.

Opublikowano
No nie ma i co z tym zrobisz?

Zawsze możesz wymienić zderzak na taki jak był w starszym modelu i będziesz zadowolony :cool2:

Możesz też napisać do producenta, że wg Ciebie powinno być inaczej :norty:

Pasuje mi tak jak jest :cool2:

Opublikowano
Spryski na reflektory to jakoś przeboleję (choć wg mnie powinny być ), ale tylna kamera przez którą w tej pogodzie nic nie widać przy cofaniu to jest jakaś porażka.Powinno być np jak vw -wysuwana spod znaczka na klapie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jest może cokolwiek co się tobie w X5 podoba?

Jak się czyta twoje posty to można odnieść wrażenie, że w twoim przypadku zakup X5 to swoisty przejaw skłonności SM :shock:

Opublikowano
Jest może cokolwiek co się tobie w X5 podoba?

Jak się czyta twoje posty to można odnieść wrażenie, że w twoim przypadku zakup X5 to swoisty przejaw skłonności SM :shock:

„Tobie” z Wielkiej litery bo wódki z Tobą nie piłem.

Forum jest do tego aby wyrażać swoje opinie.Jeśli coś Ci nie pasuje to nie czytaj / nie komentuj.

Rozumiem że to Twoje pierwsze auto „premium” w którym Ci wszystko pasuje ....nawet babole bmw, ale inni chcą poczytać nie tylko same słodzenie ale i gorzką prawdę.

Opublikowano
tomek777477 Ty nie masz auta premium. Ty masz samochód marki premium. To jest różnica. Jak to w końcu zrozumiesz będzie żyło się tobie łatwiej i w końcu przestaniesz narzekać.
Opublikowano
tomek777477 Ty nie masz auta premium. Ty masz samochód marki premium. To jest różnica. Jak to w końcu zrozumiesz będzie żyło się tobie łatwiej i w końcu przestaniesz narzekać.

Pozamiatane :mrgreen:

Opublikowano

Żeby temat nie zszedł na psy podsumuję, że jestem MEGA zadowolony z mojego X5. Zawsze znajdzie się jakiś mankament lub coś czego nie ma, a było w poprzednim aucie ale to drobiazgi. Ogólne wrażenie po przejechaniu pierwszych 1500 km jest rewelacyjne. Silnik 30d 286 KM daje świetnie radę. 650 Nm robi swoje. Myślałem, że będzie spokojniejszy ale jest wariat ;)

Samochód jest bardzo cichy, Harman Kardon po rozgrzaniu głośników gra cudownie, spalanie w porządku. Jedynie nie ogarnąłem jeszcze do końca pneumatycznego zawieszenia, które czasami żyje własnym życiem ale tryb comfort na nierównościach po prostu wymiata. Muszę się tym dłużej pobawić.

Co do reflektorów i spryskiwaczy zapytałem, bo się lekko zastanowiłem czy w moim coś nie tak? Jeśli faktycznie ich już nie dają to Bóg zapłać BMW bo we wszystkich ostatnich samochodach, gdzie były spryskiwacze guzik wielki dawały, a tylko płyn znikał w oczach.

Dzięki za wyjaśnienia i pozdrawiam

Opublikowano

Czyli wg Twojego toku myślenia X5 , które schodzą z taśmy produkcyjnej z większym silnikiem czy droższą tapicerką -wg Ciebie auta premium-są składane staranniej??? Bzdura!!! Zwyczajnie blask świecidełek i ryczący silnik tuszuje te wszystkie babole i tyle. Do puty do póki będziemy zamykać na to oczy to będą produkować coraz gorsze badziewie za ogromne pieniądze, wmawiając nam ze to wszystko robią dla ekologii.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
„Tobie” z Wielkiej litery bo wódki z Tobą nie piłem.

Za kogo ty się masz? Zachowujesz się na tym forum jak jakiś zakompleksiony smarkacz i nic do ciebie nie dociera.

To nie facebook czy jakieś forum onetu...