Skocz do zawartości

Tarcie przy wolnej jeździe i delikatnych ruchac kierownica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Panowie mam problem ze swoją e46 dokładniej mówiąc.

Zapalam samochód jest okej nie na tablicy nie ma błędów, ale wyjezdzam autem i przy wolnej jedzie i delikatnych ruchach kierownica w lewo, prawo z któregoś z przednich kół,(tak mi się wydaje) słychać bardzo głośne tarcie, nie cały czas tylko stopniowo, zatrze, przy czym lekko przyhamuje, przestaje i za moment znowu, teraz pojawia się jeszcze drugi problem, przy mocniejszym dodaniu gazu za każdym razem przy 60/km/h przestaje trzeć, ale na desce rozdzielczej nagle wyskakują błędy pomarańczowy i ręczny pomarańczowy, (nie wiem czy to już moje urojenia czy pomimo ustania tego mocnego tarcia, nadal slysze jakby coś obcierała, huczało), po zgaszeniu samochodu i ponownym odpaleniu wraca się do punktu wyjścia, chociaż z deski rozdzielczej znikają wtedy błędy, pojawia się natomiast głośne stopniowe tarcie, które znowu przy mocniejszym wciśnięciu gazu przy 60km/h ustaje i wyskakują błędy o których wspominałem, klocki sa nowe, tarcze w bardzo dobrym stanie, blacha niepozaginana, wahacze, całe drążki, łączniki, amory, sprężyny, wszystko jest nowe, zrobione dopiero 200km po wymianie części, zbieżność ustawiania w 3D korygowana z tyłem wszystko idealnie ustawione.

Panowie gdzie mogę szukać przyczyny, żeby usunąć jak najszybciej ta usterkę, nie jestem mechanikiem i nie mam obeznania w tym wszystkim, czujnik abs? Wymienialem jeszcze zwrotnica z cała Piasta i łożyskiem, kupiłem używana, bo była potrzebna na już, przełożyłem tylko swoją tarcze i czujnik Abs, nie uszkodziłem czujnika przy wyjmowania i również ostrożnie został włożony, może ktoś akurat miał taki problem i wie jak się go pozbyć, będę bardzo wdzięczny za pomoc.

BMW E46 318i 143km

0GxqPv.jpg

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może błędy naprowadzą? :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.