Skocz do zawartości

Drżenie auta i falowanie na rozgrzanym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od jakiegoś czasu mam problem z e46 330d. Auto na postoju strasznie drży i zdarza się że czasami faluje (chociaż nie zawsze). Nie mam pojęcia co może być tego powodem. W aucie były sprawdzone wtryski ale tylko przez komputer i nie było żadnych odchyleń. Świece ze sterownikiem też były wymienione miesiąc temu więc to też odpada. Poduszki silnika i skrzyni + koło pasowe były wymieniane około rok temu więc to też można wykluczyć. Kiedy silnik jest zimny to drżenie jest prawie w ogóle niewyczuwalne i silnik pracuje równo, lecz kiedy jest rozgrzany to w środku jest nie do zniesienia na postoju i z zewnątrz słychać nierówną pracę silnika. Bardzo proszę o pomoc bo mój mechanik niestety rozkłada ręce...
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakie firmy jest koło pasowe? Pokaż korekcje po rozgrzaniu na wolnych obrotach oraz podczas delikatnego przyspieszania z niskich obrotów.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.