Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich użytkowników, mam fotele komfort w f11 niestety co już wiem czesto przypala się kabel łączący poduszkę pod kolanową z siedziskiem, umnie tak się przypalił że już uratować maty się nie da. Pytanie brzmi czy jak zakupie część fotela ,grzany lecz nie komfort np Anglik bądź demontaż ....mata siedziska będzie taka sama??? Bardzo proszę o porade
Opublikowano

tylko komfort...kilka dni temu to przerabiałem.

kupiłem cały fotel. przełożenie tapicerki dolnej zajmie Ci jakieś 30 min.

Oczywiście wpierw musisz go wydobyć z auta.

Pasuje lewy lub prawy. Nie ma to znaczenia.

Opublikowano

Jaka tapicerka?

Poszukaj na aledrogo ... pełno tego. Podpowiadam, że fotel komfort (poszycie) pasuje nie tylko z 5 ale innych serii F

Opublikowano

Ta mata jest szyta razem ze skórą. Prościej jest zmienić całe poszycie.

Jeśli masz dobrego tapicera to może to spróbować rozpruć i przeszyć.

Moim zdaniem nie warto. To są też koszty. Sama wymiana poszycia to naprawdę 30 min zabawy.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Podepnę się do tematu. Ten sam problem,przepalone przewody ,ponieważ mam skóry po renowacji nie cgce kupowac kolejnego poszycia siedziska, czy można kupić i przykleić uniwersalne maty i tylko podlaczenie przewódow. Widziałem na YT taka operacje na fotelach z bmw 3 tapicerka welurowa.