Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
m57 197KM po odpaleniu rano przy mrozach kopci na bialo i to dosc sporo i dlugo dopoki sie nie rozgrzeje. nie jest to para wodna a bardziej niedopalona ropa. swiece i sterownik nowy. moze to cos z egr'em? ktos mial cos podobnego?
Opublikowano

to normalne w dieslu i wynika to z kasacji DPF i mega niskiej temperatury.

Gdy bedzie 0 stopni i wiecej auto nie bedzie dymic az tak na zimnym silniku. W lecie powinno nie kopcic wcale na zimnym.

Jak bedziesz mial cos uszkodzone bedzie kopcic na zimnym i cieplym silniku choc po kasacji DPF nawet na cieplym jak gaz w podloge to musi dymka puscic.

b28nl6U.png
Opublikowano
m57 197KM po odpaleniu rano przy mrozach kopci na bialo i to dosc sporo i dlugo dopoki sie nie rozgrzeje. nie jest to para wodna a bardziej niedopalona ropa. swiece i sterownik nowy. moze to cos z egr'em? ktos mial cos podobnego?

Jak wylaczysz EGR i zaslepisz zawor z doplywem powietrza tez auto bedzie dymic bardziej, bo wszystkie spaliny leca w wydech , a nie czesc do silnika jak z dzialajacym egr.

b28nl6U.png
Opublikowano
dpf jest z tym ze wymieniony jeszcze w Niemczech, mam fakture na 700eur ale raczej wychodzi na to ze to zamiennik i nie dziala tak jak oryginal.
Opublikowano
dpf jest z tym ze wymieniony jeszcze w Niemczech, mam fakture na 700eur ale raczej wychodzi na to ze to zamiennik i nie dziala tak jak oryginal.

trzeba zdjąć go i sprawdzić ja używam zamiennika od ponad pół roku i rury wydechowej ani razu nie przecierałem czyściutka az milo popatrzeć

Jack_Strong-