Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mieszkam w mieście STAG, więc takową mam instalację LPG. Jestem strasznie rozczarowany wtryskiwaczami. W ubiegłym roku były w STAGu czyszczone, regenerowane, bo już nie dało się jeździć. Szarpał, niestabilne obroty. Od nowości zrobiły max 40 tys. Teraz ok. 12 tys. po tej regenetacji Ma ktoś doświadczenia i weidzę jakie inne można do instalacji STAGa założyć aby nie były takim chłamem? Niestety ci ludzie od gazu których znam, są tak zafiksowani i zakochani w STAGu, że ciężko z nimi rozmawiać o czymś innym.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja miałem na stagu 2 bmw i nie było problemu, pierwszą instalację montowali mi od zera, wtedy wtryski Hana były na topie, 70 tysi najechałem bez problemu, po każdej zmieanie oleju na zmianę filtrów i kalibrację jechałem. W drugiej był komplet staga z ich wtryskami po taniości z nalotem nie widomo jakim, mój fachowiec wyregulował, zmienił jakieś wężyki, coś poprzepinał i śmigało przez 60 tysi znowu bez problemu.

Więc nie ma się co fixować na staga, bo moim zdaniem to dobry sprzęt, chbam, że ktoś spier.. instlację, nie wymieniasz filtrów regularnie, albo gaz masz syfiaty.

Z drugiej strony może na jakości ostatnio polecieli i wtryski już nie dają rady?

Jak chcesz konkretów, to ja korzystałem z lgp-forum, tytaj ciężko o aktualną wiedzę. Tam polecam Ci uderzyć.

Opublikowano

U mnie w B25 są Hany, nie wiem która wersja. Mają 70kkm, są po czyszczeniu i kalibracji i nie domagają się wymiany (serwis LPG uczciwie co 10kkm)

Wcześniej miałem Barracudy w 2,2 litra i te z czystym sumiemiem mogę polecić. Stawiam, że połowa LPG forum tez je poleci.

Pytanie tylko która wersja, zakładam ze standardowe typ 115, bo moc ~45 koni z cylindra przy B30 ogarną.

R6 + V4 = :)
Opublikowano
Póki co dzięki za odpowiedzi. Serwis robię regularnie, z wymianą filtrów i podłączeniem kompa. Gaz tankuję na dużych stacjach, nie szukam 3 groszy taniej. Instalacje montował gość który prowadzi szkolenia w STAGU :D także jakby to powiedzieć chyba wie co robi :D Natomiast jakość to chyba ogólnie poleciała. Czujnik temperatury już miałem 2 czy 3 razy zmieniany. Syn ma w A4 też to samo. Od gościa ze STAGa wiem, że to norma, ostatnio podobno zmienili konstrukcję, bo miał wadę (sobie znalazł starego typu i zadowolony) :8) U syna po 3 latach kończy się reduktor, na sugestię, że robią aby gwarancję wytrzmało zaprzeczenia nie usłyszał. Także może to być dobry trop ze spadkiem jakości.