Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem ze światłami automatycznymi. Mianowicie gdy są ustawione na automat zawsze włączają się światła mijania, czy słońce czy deszcz, lato czy zima

Dioda święci prawidłowo. przyłożenie latarki do czujnika tez nic nie zmienia.

Pytanie w czym może być problem? mam również wrażenie że czujnik deszczu nie działa jak powinien tj. na maksymalnej czułości i tak za wolno załączają się wycieraczki

Czy przyczyną mogłaby być np. wymiana szyby ? w tego co wiem na pewno była ona ponownie wklejana w związku z wymianą uszczelki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
przekodowanie frm nie pomoze moim zdaniem. problem bedzie z czujnikiem rls. szczegolnie po wymianie szyby czesto jest zle wklejony i nie dziala.
Opublikowano

Miałem zaczać się bawić, ale zaczalem jeszcze troche szperac. Gdy w ustawieniach wylacze swiatla dzienne (ta ikonka slonca), to czujnik... dziala... reaguje na swiatlo natomiast wylacza wszystkie swiatla badz tez wlacza w zaleznosci oczywiscie od intesnownosci naswietlenia wiec spoko...

Natomist po właczeniu dziennych po prostu zawsze wszystkie świeca...

Pytanie czy cos trzeba przeprogramowac bo wychodzi na to ze czujniki sa sprawne

P.s. mechanik twierdzi ze trzeba to zaprogramowac jak w pre lci

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nalezy przekodowac frm do ustawien fabrycznych, pisalem o tym wczesniej.