Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam e61 LCI z 2008r ze zwykłymi H7. Chciałem założyć LEDy lub HIDy do świateł mijania. Okazało się, że ledy ledwo świecą, a hidy po rozpaleniu mają problem z utrzymaniem łuku (łuk migocze i faluje). Szybki test miernikiem pokazał napięcie 11,5V podczas gdy na klemach jest prawilne 14,4V. Obie lampy mają tak samo. Jakieś pomysły?

Opublikowano

Owszem, sterują tym moduły, jednak napięcie powinno osiągać wartości znamionowe dla określonych zarowek.

Sprawdź masę dochodzącą do świateł.

Zrób pomiary trochę szerzej - pomiędzy plusem zasilania halogenu a masą na karoserii, minusem na akumulatorze... Pokombinuj wtedy dowiesz się więcej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy po założeniu ledów i hidów nie pokazał Ci się błąd spalonej żarówki i czy nie zakłócały radia?

Też mam takie lampy i też planuję wrzucić jakieś "nowocześniejsze" źródła światła, tylko mam obawy jak napisałem powyżej.

Masz jakieś linki co wkładałeś?

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.