Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie, czy można w F07 z zawieszeniem EDC i xDrive zmienić opony Run Flat na zwykłe. Rozmiar 245/50 R18. Czy zawieszenie EDC może mieć znaczenie przy takiej zmianie ? Czy taka zmiana byłaby dopuszczalna ? W oponach z ROF jest w tym rozmiarze kiepski wybór. Prawie same stare bieżniki.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miałem F10 z zawieszeniem EDC, zmieniałem z runflat na zwykłe ale wzmacniane (XL) i jeździło się bardzo dobrze.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Jak kupiłem F06 któremu poprzedni właściciel zmienił felgi wraz z oponami na inne żeby mu się lepiej jeździeło... niby nic, ale ostatnio mechanik powiedział, ze moze dlatego auto mi lekko myszkuje na autostradzie. Nie wiele ale musze go ciągle dosterowywać, gdy ono powinno "siąść przy prędkości" i się trzymać pasa ruchu. Ani ja nie jestem pewny ani mechanik, tylko jego przypuszczenie bo zawieszenie wygląda OK. Jedno jest pewne - w oryginale miałem szersze opony na tył, teraz mam 4 takie same i tył łatwo wpada w poślizg... o czym przekonał się mechanik wyjeżdżając nim z warsztatu :lol: