Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem z e53 4.4 320koni 2005r. Gdy przychodzi mróz auto po odpaleniu chodzi nierówno, check swieci na pomaranczowo i zaczyna migac czuc wyraznie jakby nie chodzilo na wszystkie cylindry. po chwili wszystko ustaje. Na kompie zadnych bledow, swiece i cewki wymienione wszystkie na nowe. może ktos sie spotkal z takimi objawami chetnie wyslucham Waszych podejrzeń i zaczne poszukiwania. pozdrawiam
Opublikowano
podlacz kompa i bedzie wszystko jasne :wink: mialem kiedys taki problem z n62 ze wypadal zaplon na wielkich mrozach winowajca byla zepsuta pompa powietrza wtornego :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W x5 n62 jej nie ma. Do autora, temat znany na calym swiecie, szykuj jakies 15tys na generalny remont silnika albo zostaw tak jak jest. Nie ma prostej naprawy na ten objaw. Trzeba wszystko rozebrac od dolu do gory i wymieniac na nowe.
Opublikowano
kkx5 masz racje znowu jestem madrzejszy z tego co widze w x5 pompa byla w 3.0i na rynek usa :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano
kkx5 takie cyrki przy przeb. 190 tys km? nie posieszyles mnie :( myslalem ze cos z zapłonem jednak zadnych bledow nie pokazuje... bede zglebial temat dalej dzieki wszystkim za sygestie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bledy to na pewno masz, wypadania zaplonow na wielu cylindrach, niestety, nie ma to zadnego zwiazku z ukladem zaplonowym/cewkami/swiecami.