Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hej,

Szukam osoby która posiada G30/G11/G12 i F10/F11/F07/F02/F01/F03/F04 jednocześnie.

Miałbym prośbę o sprawdzenie czy panel z przyciskami do pamięci foteli pasuje z G30/G12 do F10/F01/F07.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Interesuje Cię czy fizycznie pasuje czy elektrycznie?

Wystaczy fizyczne. Ale elektryczne to coś już grubo ponadprogramowo :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zapytam w pracy czy mamy taki panel(mają sporo części z aut testowych) i spróbuję przymierzyć do jakiejś f10.

Domyślam się że chciałbyś uruchomić dotyk z fotela komfort g11 w f10?

Opublikowano
Nie pasuje, to są zupełnie inne panele, pomijając różnice w samej wielkości i oznaczeniu przycisków to jeszcze mają zupełnie inne rozmiary, tak pobieżnie zmierzone w serii G jest około 21x16 cm szerokości i ok.3,5cm wysokości a serii F 19x16 cm i 2,5 cm wysokości.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A same przyciski myślicie że by pasowały jakby między panelami przełożyć?

Po prostu chce ożywić moje czarne i smutne wnętrze F02...

I bym te srebne przyciski wstawił chodziać w boczki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no to polakieruj swoje przyciski

Trochę nie przystoi do serii F :) jeszcze.

Poza tym przyciski w centralnej części sa transparentne - ponieważ ich 'oznaczenia' są podświetlane.

Ponadto łudzę się że może te z serii G są aluminiowe?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To są zupełnie inne przyciski, w żaden sposób nie pasują.

Ktoś to w końcu napisał wprost :mrgreen: Polecam od razu przełożyć dotykowy ekran sterowania klimą, wentylacją i podgrzewaniem foteli.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ktoś to w końcu napisał wprost :mrgreen: Polecam od razu przełożyć dotykowy ekran sterowania klimą, wentylacją i podgrzewaniem foteli.

To już mam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No spoko, ale aż nie chce mi się wierzyć:

F10/F01

f01.jpg

G11/G12

g11.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po zdjeciach widac odrazu, ze przyciski sa inne ale wymiana calego panelu mogla by sie udac.

Tak też myślałem, ale ktoś wyżej odpisał niestety:

Nie pasuje, to są zupełnie inne panele, pomijając różnice w samej wielkości i oznaczeniu przycisków to jeszcze mają zupełnie inne rozmiary, tak pobieżnie zmierzone w serii G jest około 21x16 cm szerokości i ok.3,5cm wysokości a serii F 19x16 cm i 2,5 cm wysokości.
Opublikowano

Poszukaj zdjęć tych przycisków od tyłu.

Najprawdopodobniej w przyciskach G30 jest gniazdo 4-PIN a w F10 3-PIN.

Chociaż być może udało by sie to adaptować.

Wycięcie większego otworu w boczku drzwi pod przycisk G30 oraz wykonanie przejściówki z 4-PIN na 3-PIN, bo tak naprawdę poza wtyczką idą 3 linię i w G30 i w F10, chociaż fakt w F10.

Wydaje mi się, że zbyt duża rzeźba jeśli chodzi tylko o zmianę kolorów.

Opis wtyczki w G30:

Structure and inner electrical connection

The switch block (seat switch block on the driver's door and seat switch block on front passenger door) is connected to the vehicle electrical system by means of a 4-pin plug connection. The LIN bus connects the switch block to the BDC control unit.

The front right power distribution box supplies the switch block with terminal 30B.

Opis wtyczki w F10:

The seat switch block on the driver's door and/or seat switch block passenger's door is connected to the vehicle electrical system by means of a 3-pin plug connection.

The LIN bus connects the switch blocks with the footwell module (FRM).

The front power distribution box in the junction box supplies the switch blocks with terminal 30B.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Poszukaj zdjęć tych przycisków od tyłu.

Najprawdopodobniej w przyciskach G30 jest gniazdo 4-PIN a w F10 3-PIN.

Chociaż być może udało by sie to adaptować.

Wycięcie większego otworu w boczku drzwi pod przycisk G30 oraz wykonanie przejściówki z 4-PIN na 3-PIN, bo tak naprawdę poza wtyczką idą 3 linię i w G30 i w F10, chociaż fakt w F10.

Wydaje mi się, że zbyt duża rzeźba jeśli chodzi tylko o zmianę kolorów.

Opis wtyczki w G30:

The switch block (seat switch block on the driver's door and seat switch block on front passenger door) is connected to the vehicle electrical system by means of a 4-pin plug connection. The LIN bus connects the switch block to the BDC control unit.

The front right power distribution box supplies the switch block with terminal 30B.

Opis wtyczki w F10:

The seat switch block on the driver's door and/or seat switch block passenger's door is connected to the vehicle electrical system by means of a 3-pin plug connection.

The LIN bus connects the switch blocks with the footwell module (FRM).

The front power distribution box in the junction box supplies the switch blocks with terminal 30B.

Elektronicznie to ogarnę bo tam idzie LIN.

Ale większej dziury w boczku nie chciałbym wycinać gdyż to dla mnie zbyt duża ingerencja.

Opublikowano
No fakt, biorąc pod uwagę, żę ten panel trzyma się praktycznie na samej tapicerce boczka (na wcisk) to precyzyjnie trzeba by było zrobić nowy otwór i bardzo łatwo o pomyłkę. Chociaż idzie to zrobić dremelkiem.
Opublikowano
Panowie nikogo nie obrażając ,ale proszę zachowajcie powagę i poziom tego forum,ja wiem,że to wasze auta i możecie z nimi zrobić co chcecie ,ale jeżeli rzeczywiście macie takie pomysły to kiedyś była taka czeska bajka "sąsiedzi" ,proponuję włączyć przed taką robotą i tam jest instruktaż krok po kroku jak się robi takie rzeczy.