Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , posiadam bmw e87 z 2007 roku z radiem buisnes , chciałabym zamontować proffesional , mam na oku odtwarzacz z 2011 roku będzie pasować do mojego auta czy ma już jakieś nowe wtyki itp ??
Opublikowano
Okey dzięki za odpowiedź , przed chwilą dzwoniłem do pewnego ''fachowca'' z okolicy i on powiedział , że nie będzie pasować ...
Opublikowano
Mam e87 z 2007, które z fabryki wyjechało z bussines i zmieniłem na radio professional z 2011.
Opublikowano

Tutaj można sobie zobaczyć różnice na przykład w działaniu pdc.

Z lektury internetu wynika, że ktoś kto ma najzwyklejszy system (radio+głośniki ) usłyszy różnicę. Nie znalazłem w necie jednak żadnych informacji o większej mocy radia professional.

Jeżeli posiadasz lepszy system (radio+wzmacniacz+głośniki) to różnicy raczej nie usłyszysz. U mnie tak było ale ja założyłem professional ze względu na chęć podłączenia zmieniarki cyfrowej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
u mnie się okazało , że w zakupionym odtwarzaczu jest wejście na światłowód , a w samochodzie nie mam przewodów ze światłowodem . Jest sens zmieniać kable , będzie lepszy dźwięk , ile coś takiego może kosztować ??
Opublikowano
Światłowód jest do zmieniarki. Jak jej nie masz to musisz albo zamknąć pętlę swiartowodu albo do kodów FA dodać deaktywację światłowodu. Inaczej będzie Ci tak cykać w głośnikach. Poszukaj moich postów. Chyba kiedyś znalazłem jaki jest „kod” w liście wyposażenia wyłączający światłowód.
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Klania sie totalny brak zrozumienia jak postawiony jest system audio. Nie ma co komentowac. Zmien tego fachofffca, poczytaj sam na necie, wtedy zadawaj pytania.