Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. mam do wymiany postojowki z przodu .mam tam zarowki h6w. czy oprawke przed wyciagnieciem z klosza , nalezy przekrecic w ktoras strone , czy poprostu sie ja wyciaga na wprost ? pytam bo nigdy nie wymienialem , a nie chce cos ulamac .za sugestie z gory dziekuje.
Opublikowano
Musisz ją przekręcić a potem wyciągnąć całą oprawę może to iść dość oponie bo jest to na uszczelce. A żarówka to raczej h10w i żeby ją wyjąć to trzeba ściąć taki roztopiony plastik co łączy odbłyśnik z oprawą. Było kiedyś na forum poszukaj.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
..jeśli mowa o ringach i wymianie żarówki to (nie wiem jak u was - mam polifta ) ale nie trzeba nic rozcinać, rozdupcać..delikatnie naciskasz na zaroweczkę i przekręcasz i w górę..proste i 5sek. roboty..pozdrawiam..aaaaa i sprzedawca (niby znawca marki) tez mówił, że to nie takie proste,ze trzeba rozcinać a ja to w 2min obie wymieniłem bez żadnej ingerencji noża..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
hesus75, a jesteś pewny, że nikt przed tobą nie używał wiertarki do wymiany żarówek? :lol:
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW