Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z pilotem bmw e46 przed lift nie podaje sygnalu nie wiem czy bateria ma coś wspólnego sprawdzałem miernikiem baterie 1.30v proszę o pomoc
Opublikowano

Jeśli kluczyk z pilotem zdalnego sterowania nie działa prawidłowo. Naciśnij wiele razy, aby otworzyć drzwi lub zamknąć drzwi, gdy nie więcej niż 5 m. Zdalna niewrażliwość wskazuje na niski poziom baterii lub luźne połączenia wewnątrz tablicy.

2 player games

Najlepszym sposobem ustalenia, czy bieżący klucz ma kłopoty, jest sprawdzenie klucza zapasowego. Jeśli problem jest spowodowany niskim poziomem baterii. Przekonasz się, że zapasowy klucz jest znacznie bardziej sterowalny niż ten, którego używasz. Jeśli kluczyk ma ten sam problem z obecnym sterowaniem, może to oznaczać, że odbiornik w Twoim samochodzie działa nieprawidłowo. Najpierw należy wymienić baterię podstawową, ponieważ czasami klucz jest pozostawiony na długo, aby go nie używać

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie wiem czy bateria ma coś wspólnego sprawdzałem miernikiem baterie 1.30v proszę o pomoc

Bardzo dużo :roll: do wymiany.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Nowa bateria ma nieco ponad 3v ale na 1.3v powinna jeszcze działać jak się kluczyk przystawi do tylnej szyby gdzie jest antena. jak to nie pomoże kluczyk mógł ci się po prostu rozkodować (sam tak miałem) trzeba wtedy wsiąść do samochodu przymknąć drzwi lecz nie zamykać włączyć zapłon na sekundę wyciągnąć kluczyk wcisnąć blokadę i trzymając ją trzy razy nacisnąć otwieranie po czym natychmiast puścić blokadę, po tym drzwi powinny się zamknąć i otworzyć, jeśli nie zadziała spróbować jeszcze 10x a jeśli to nic nie da to wymienić baterie :P
  • 1 miesiąc temu...