Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WItam posiadam BMW E46 330d 2001 rok. Mam taki problem, że od jakiegoś czasu wariował mi prędkościomierz i ekonomizer to zanczy jakby wyłączał się na sekundę i wracał, teraz jednak cąłkowicie przestał działaś i pokazuje prędkość i spalanie tylko przez sekundę co jakiś czas albo źle. Myślałem, że to czujnik ABS lewego koła z tyłu więc go wymieniłem na nowy jednak dalej nie działa nie chciałem dalej nic wymieniać w ciemno więc podłączyłem ją pod komputer nie ma żadnych błędów ABS ani innych w błędach licznika też nie ma nic gdy podczas jazdy sprawdzałem prędkość pojazdu w podłączonym kompie to pokazuje normalnie prędkość z którą jadę bez żadnych skoków, czyli czujnik absu jest sprawny skoro komputer widzi prędkość. Wziąłem za cel liczniki przełożyłem do e46 kolegi i tam działał normalnie czyli musi coś być nie tak, że w mojej liczniki nie wiedzą co wyświetlać. Co zrobić panowie pomocy gdzie teraz szukać problemu ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W ABS, jak sprawdzałem w liczniku to nie było żadnego odczytu

To skoro licznik działa w innym aucie, to problem jest po stronie komunikacji

Opublikowano
Czy może to być problem z masą? zauważyłem że jak wtyczka abs jest wyjęta z tej czarnej skrzynki przy progu i buja się gdy jadę to zaczynało coś łapać