Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Po kilku latach wróciłem do BMW,tym razem e91 benzyna,143km.

Oczywiscie po zakupie wymieniłem olej i filtry a następnie pojawił sie problem.Raz na jakis czas wyskoczy komunikat:czujnika cisnienia oleju"Zdarza się to po zatrzymaniu auta na światłach,korku bo dłuższej jeździe...czyli tak jakby łapał wyzszą temperature.Po zgaszeniu i ponownym odpaleniu problem znika.Komputer pokazał tylko bład czujnika.Wczesniej wymieniłem ponownie olej,filtr na lepsze i polecane...Wymieniłem tez czujnik-oczywiście oryginał.MImo tego bład dalej się pojawia-teraz gdy jest chłodno i robie krótkie odcinki nie wyskakuje.Znajomy mechanik zmierzył fizycznie ciśnienie i było OK zimny/ciepły 1,6 do 1,9.Gdzie jeszcze mozna szukac przyczyny?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witaj w klubie tych co walcza ze spadkiem cisnienia oleju w n43. Pompa oleju, zawor sterowania cisnienia oleju, panewki, lista dluga.
Opublikowano
no to pomogłeś...czyli nie ma zasady..trzeba metoda prób i błędów szukać? Pytanie czy spadki cisnienia są faktycznie czy to błąd kompa? Komputer pokazuje "tylko" czujnik cisnienia...