Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Od kilku dni mam problem z światłami wstecznego żarówki były spalone to zmieniłem a wsteczny nie świeci . Sprawdzilem kable i jest przejście, w tej harmonijce przy klapie bagażnika żadne kabelki nie są urwane . Pod autem tez wszytko jest ok ale sprawdziłem napięcie na kostce to na luzie jest 4.91 a na wbitym wstecznym wynosi 0 wiec o co chodzi? Połączyłem nawet ze sobą te kabelki i dalej światła nie ma . Może ktoś w was będzie wiedział o co chodzi . Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Modul frm odcial napiecie, zbyt dlugo jezdziles bez sprawnych zarowek. Sprawdz bledy.
Opublikowano
Był tylko błąd uszkodzonego jednego światła cofania . Po usunięciu dalej nie świeci . To trzeba teraz jakoś zakodować ?

Jezeli wystepuje blad zwarcia to w programie tool32 musisz licznik zwarc wyzerowac

Opublikowano
Był tylko błąd uszkodzonego jednego światła cofania . Po usunięciu dalej nie świeci . To trzeba teraz jakoś zakodować ?

Jezeli wystepuje blad zwarcia to w programie tool32 musisz licznik zwarc wyzerowac

A jak to zrobić ? Mozesz mi to opisać tak krok po kroku ? I czy taki kabelek od vaga obd2 by poszedl do tego programu ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak pytasz to tego nie zrobisz. Poszukaj kogos w okolicy co zna sie na bmw.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prościej bedzie ściągnąć apke kolegi z forum bimmer-tool w wersji expert i tam masz opcje kasowania zwarcia światel. Kabel z przejściówką na telefon androida potrzebny. Ten co masz bedzie ok, tylko załatw jeszcze przejściówkę USB na gniazdo jakie masz w telefonie
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
witam podepne sie pod temat , u mnie w e91 komputer wyswietla komunikat o spalonej zarowce lewego swiatla stopu podczas gdy zarowka dziala normalnie , czy moze ktos wie o co chodzi ?