Skocz do zawartości

Baypas w E92 do zasilania kamery

Romanesku

Rekomendowane odpowiedzi

Pod który bezpiecznik w E92 wpiąć się z baypasem do kamerki ?Chodzi o działanie kamery po włączeniu zapłonu i wyłączeniu kamery po wyłączeniu zaplonu. Mam baypas do standardowej wielkości bezpiecznika .
Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
W każdym modelu, w zależności od wyposażenia, to jest trochę inny rozkład bezpieczników. Najlepiej patrz na swoją rozpiskę. Ja podłączyłem do bezpiecznika zapalniczki.

• Zasłużeni forumowicze

Tak jak kolega radzi powyżej , czyli do bezpiecznika od gniazd ładowania .

Ich zasada działania jest taka o jaką ci chodzi, czyli napięcie pojawia się po przekręceniu stacyjki i ginie po wyjęciu kluczyka....

Bezpiecznik to F8.......20A

Jak jest to przejściówka ja ta poniżej.....

https://allegro.pl/oferta/przejsciowki-do-bezpiecznikow-na-adapter-zasilania-8684032731?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

to są tam dwa gniazda na bezpieczniki . Jeden z nich to gniazdo dla starego bezpiecznika czyli 20A a drugie dla nowego. Nie wiem jaki prąd będzie pobierać twoja ładowarka/kamerka ale zazwyczaj jest to ok 1A. Nie widziałem bezpieczników 1A . Na pewno są 2A.

Jescze jedna istotna według mnie sprawa.

Według schematu elektrycznego bezpiecznik F8.....20A zabezpiecza aż cztery gniazda.

- konsola środkowa przód

- konsola środkowa przód / w podłokietniku

- pod schowkiem pasażera przód

- bagażnik

Musisz zwracać uwagę na pobór prądu gdybyś chciał wykorzystać je wszystkie.

W większości auta ilość bezpieczników do tego typu od odbiorników jest dwa bądź trzy.

Edytowane przez Burza1234

F58 powinien być pusty a też jest zasilany z terminala 15, czyli napięcie po zapłonie.

A jak nie to F29 lub F69 są puste i są zasilane z terminala 30g, więc napięcie jest dopóki samochód się nie uśpi - kamerka będzie nagrywać do uśpienia lub przejdzie w 'parking mode' i włączy się jeśli czujnik ruchu lub wstrząsu coś wykryją.

F58 powinien być pusty a też jest zasilany z terminala 15, czyli napięcie po zapłonie.

A jak nie to F29 lub F69 są puste i są zasilane z terminala 30g, więc napięcie jest dopóki samochód się nie uśpi - kamerka będzie nagrywać do uśpienia lub przejdzie w 'parking mode' i włączy się jeśli czujnik ruchu lub wstrząsu coś wykryją.

Wszystkie te miejsca są na małych bezpiecznikach więc mój baypas nie podejdzie, zamówiłem nowy pod małe bezpieczniki.

Pozdrawiam