Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W e88 chcialem dolozyc suba wzmak jest w tylnim nadkolu potrzebuje opis pinow do podlaczenia dodatkowego wzmaka.

Podlaczyc sie przed wzmacniacz czy za wzmacniacz??

Pozdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na www.newtis.info są rozpiski pinów.

Szukasz po VIN, Body, Audio i dalej wybierasz jakie i Wiring to schematy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na http://www.newtis.info są rozpiski pinów.

Szukasz po VIN, Body, Audio i dalej wybierasz jakie i Wiring to schematy

Tylko trzeba mieć konto ;)

Jak coś, to jak dostanę adres e-mail to mogę wysłać zaproszenie

W E93 zrobiłem to inaczej. Użyłem konwertera hi-low, pobierając sygnał z wyjść na subwoofery(dwie grube skrętki przewodów wychodzące ze wzmacniacza, przekrój 2.5mm^2, zasilanie wzmaka to czerwony lub czerwono-zielony i brązowy 4mm^2, wiec łatwo rozróżnić).

Remote z reguły nie ma przy wzmacniaczu(niektóre modele miały), bo aktywowany jest po światłowodzie. Ja wziąłem sygnał z przewodu do wzmacniacza antenowego(to wzbudzenie z radia do wzmaka antenowego).

W E88 wzmacniacz antenowy masz też z lewej strony bagażnika. Jest tam płaska wtyczka 6 pin. Czarny przewód na pinie 3. to wspomniane wzbudzenie z radia, które możesz wykorzystać jako remote

Zasilanie wzmacniacza obowiązkowo prosto z aku, przez osobny bezpiecznik. Nie ma co wykorzystywać obwodu zasilania wzmacniacza logic7, bo jest to za słabe