Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy pomocy rano odpaliłem auto i po paru minutach zapaliła się kontrolka ładowania szybko sprawdziłem napięcie alternatora i okazało się że ładuje 16.7v po chwili kontrolka zgasła i ładowanie spadło na 13.6 , w ciâgu pięciu dni ładowanie spadło do 13.3v i czasem spadało na 12.8v.Postanowiłem wymienić alternator na nowy i po wymianie to samo napięcie alternator 16.7v od razu po odpaleniu auta , po krótkiej chwili kontrolka zgadzała i ładowanie znów 13.6v i musze ładować akumulator raz w tygodniu .Napięcie na alternatorze i na akumulatorze takie samo co jest przyczyną że alternator tak duże ma ładowanie akumulator nowy dwa alternatory i objawy te same czy to wina uszkodzonego akumulatora , niestykają dobrze przewody wygodna to jakby jakieś zwarcie uszadzało regulator napięcja:
Opublikowano
trzeba by było przejrzeć instalację,samemu bym nie grzebał tylko pojechał do elektryka
Opublikowano

hej

moze trzeba wymienic termoregulator napiecia

u mnie tez po regeneracji alternatora niezbedna byla tez wymiana termoregulatora aby wszystko bylo dobrze

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Drodzy koledzy po tygodniu oczekiwania na reklamacje akumulatora oddano mi go , serwis stwierdził że został tylko naładowany . Akumulator ma teraz 12.67V czyli wzorowe , więc jakim cudem gdy ja go ładowałem trzy razy w ciągu tygodnia co 2 dni miał 11.4V 11.6 a ostatniego dnia 12.1v po nocnym ładowaniu . Ktoś mnie tu robi w bambuko ,nie widzę żadnych śladów ingerencji przy aku po założeniu reklamowanego ładowanie znów coś szaleje 13.2V 13.7v a czasem chwilowe 12.8 v przy porzyczonym akumulatorze 95ah 650A ładowanie mam 13.9v 14.2v, mui akumulator ma 95ah i 800A
Opublikowano

No coz tak to juz jest z akumulatorami ze kazdy chce wydymac w tylek i ciezko udowodnic swoja racje

Nie mamy panskiego plaszcza i co nam pan zrobi