Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Musisz rozkręcić i sprawdzić czy tasiemka się nie poluzowała, masz navi i tv, czy samą navi?
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na wyświetlaczu, który ci nie działa, kest zakładka TV. Dobierz sie do MK4 w bagażniku, tam gdzie wkładasz płytę z mapami. To jest to urządzenie. Ono odpowiada za obraz. Jak nie będzie zalany i wtyczki dopięte, to może być coś z samym ekranem. Rozumiem, że nigdy nie widziałeś, że wyświetlał obraz? Jeżeli masz rzeczywiście moduł TV, to przy usterce MK4, modul TV przejmuje wyświetlanie MENU na ekranie, ale wygląda dużo słabiej, niż z MK4.

P.S. Rozkodowywałeś VIN, żeby wiedzieć z czym auto z fabryki wyjechało?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak masz moduł tv to odepnij niebieską wtyczkę od czytnika navi i zobacz czy wyświetli obraz z tunera TV.
Opublikowano
Wyświetlacz działał normalnie ale miesiąc temu tak sam z siebie obraz zniknął. I jak wyświetlacz działał to nie było tam na pewno opcji TV wiem że była opcja nawigacja.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W takim razie nie masz tv, i prawdopodobnie czytnik ci się skończył bo to on generuje obraz.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nim co kolwiek z czytnika odepniesz upewnij się że dioda na czytniki nie świeci (gaśnie jakieś 2 min po wyłączeniu zapłonu) wtedy możesz spróbować odpiąć wtyczki i zobaczyć czy nie zaśniedziałe.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wyjmuj napęd i patrz czy wszystko dobrze podpięte. Jeśli tak, to otwórz go i popatrz czy woda go czasem nie zalała. Widziałem takie przypadki.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możesz też z odpietym czytnikiem włączyć zapłon, zobaczysz czy coś się zmieni, jak nie będzie różnicy to trzeba sprawdzić tasiemkę od ekranu.
  • 1 rok później...
Opublikowano
Jak masz moduł tv to odepnij niebieską wtyczkę od czytnika navi i zobacz czy wyświetli obraz z tunera TV.

Siemka właśnie mam to samo jak podłączę od tv do czytnika niebieską wtyczkę to wskakuje logo BMW tylko nic nie mogę dalej zrobić pomocy