Skocz do zawartości

E60 530d poranne odpalanie problem z obrotami.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dziękuje panowie za odpowiedzi. Postanowiłem się bliżej przyjrzeć temu problemowi. Występuje on tylko jeżeli auto nie było uruchamiane pare dni, stało na podwórku i temperatura przez te pare dni wynosiła około 0. W efekcie odpala się między zegarami na ułamek sekundy kontrolka od świec żarowych i dzieje się coś takiego. Jeżeli poprzedniego dnia jeździłem, na drugi dzień odpalę auto i żeby było nawet -5 to i tak odpali dobrze. W akumulator też do końca nie wierzę, bo jest na niego faktura od poprzednika, to jakiś 2015 rok jak dobrze pamiętam. Ale kupił ktoś 100ah, więc na pewno jeżeli jest zakodowany to jako 90 lub 110. Nie będe już z tym nic kombinował, ile wytrzyma to wytrzyma i się kupi taki jak ma być. Zestaw kupiłem beru, 6 świec i sterownik. Stary leży niesprawny w garażu, ale jeżeli by jakieś kwiatki wychodziły to oczywiście leci stary do regeneracji bo nie pierwszy raz słyszę że sterownik warto jest zregenerować oryginalny, bo nie dość że jest taniej to jeszcze obiło mi się o uszy że pewien pan daje na regeneracje dożywotnią gwarancje
Opublikowano
bo nie dość że jest taniej to jeszcze obiło mi się o uszy że pewien pan daje na regeneracje dożywotnią gwarancje

Mi, od tego Pana, po roku padł regenerowany sterownik, ale nie powiem, odesłałem i przysłał drugi, na razie jest ok.

• 1 miesiąc temu...