Skocz do zawartości

m54 e39 - Pomoc przy wyborze skanera diagnostycznego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni forumowicze, potrzebuje skanera diagnostycznego do BMW e30 m54b22. Interesuje mnie:

odczyt/ kasowanie błedów

odczyt parametrów silnika

Mozliwośc kasowania błędu mat/poduszek

podgląd adaptacji i sond lambda

itd....

Proszę was serdecznie o pomoc w doborze odpowiedniego sprzetu. Jest tego sporo, że łatwo się zagubić. Od razu powiem, że nie interesuje mnie INPA/ laptopy itd.

Oko zawiesiłem na coś takiego, ale jak mówię nie jestem przekonany czy to dobry wybór:

https://techdiagnoza.pl/product-pol-3353-Skaner-diagnostyczny-Autophix-9710-BMW-Mini.html

Z góry dziękuję!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli nie interesuje Cię inpa to będziesz miał problem . Chyba że użyjesz delphi clone z chin to może i coś podziała . Najtańszym , najszybszym i NAJLEPSZYM jest kupienie kabelka pod inpę , koszt ? do 100zł będzie działał jak złoto.

Program instaluje się szybko i bezproblemowo , u mnie śmiga na win10 x64. Jeśli będzie potrzebna pomoc w instalacji to chętnie pomogę. Nie kupuj pseudo interfejsów z allegro , nie dość że często nie działają to komunikacja ze straszą bmw jest na 99prc z nimi niemożliwa.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na chińczyku kupisz to o 250zł taniej, opinie są różne.

Tak jak kolega powyżej napisał do starszych BMW inpa i NCS to podstawa! Kup małego netbooka za 200 z dobrą baterią kabelek i masz wszystko co potrzebujesz.

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)