Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zgodnie z zaleceniami stacji diagnostycznej mam do wymiany katalizator. Mógłby mi ktoś pomóc w doborze właściwego? Nie wiem czy może być uniwersalny, czy raczej kątowy, jakie średnice itd. W sieci są sprzeczne informacje. Z góry dziękuję za pomoc, a niżej podaję informacje odnośnie mojego BMW.

Bmw E36 316i, 1998, sedan

1596cm^3 75KW

Opublikowano

Trzeba podjechać gdzieś na kanał, zobaczyć kształt kata, jakie jest wejście i wyjście, najlepiej strzelić fotkę i takiego poszukać. No i nie zapomnieć zmierzyć suwmiarką średnicy rury.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Podpinam się do pytania. Ja też właśnie szukam kata do e36 1.9 compact i co do średnicy rury i kształtu to widzę nie ma problemu u mnie z dopasowaniem . Zastanawia mnie bardziej czy te uniwersalne katalizatory działają tak jak powinny. Czy ktoś miał może zakładanego takiego kata i był później na pomiarze spalin? Czy sprawdza się na tyle ile powinien lub czy ktoś ma jakąś propozycję co do katalizatora jaki ewentualnie kupić za wmiarę rozsądne pieniądze bo wiadomo że OEM był by na pewno ok