Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam forumowiczów :), zmagam się z problemem pierwszego przerywanego biegu wycieraczek, mianowicie chodzi nieprzerwanie tak samo,tą samą prędkością jak drugi bieg, manetka od czasówki nie reaguje wszystkie inne funkcje chodzą jak należy. Proszę o pomoc w czym tkwi problem nie chcę wymieniać na tkzw pałę, :?: czytałem że może mieć wpływ czujnik deszczu proszę o poradę
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli masz czujnik deszczu to w tym momencie nie masz czasówek, w tym położeniu manetki aktywujesz czujnik deszczu, a potencjometrem redukujesz jego czułość.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano

Gdzieś kiedyś czytałem, że można wyłączyć funkcję czujnika deszczu i wtedy wycieraczki maja normalny tryb przerywany... chyba trzeba włączyć i wyłączyć wycieraczki przy włączonym zapłonie. Nie pamietam, chyba w instrukcji jest.

Ale. Od położenia „0” masz w górę trzy biegi;

1. Tryb przerywany lub auto jeśli masz czujnik deszczu;

2. Praca ciągła powolna;

3. Praca ciągła szybka.

No i od „0” w dół - machnięcie wycieraczkami.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak chcesz wyłączyć pracę w trybie automatycznym to odepnij wtyczkę z czujnika deszczu.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)