Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
o zabezpieczeniach to ja radze byc cicho ( rusz glowa i pomysl) zrub to i si enei chwal ze masz-zabezpieczenie to indywidualna sprawa raczej jak kot PInN do konta w banku :twisted2: http://img314.imageshack.us/img314/9448/pawlazdjecia012fa6.th.jpg
Opublikowano
No tak, auto z fabrycznym alarmem nie jest łatwym łupem dla złodzieja :duh:

E46, E39 oraz cala reszta nowych modeli nie jest latwym lupem dla zlodzieja. :cool2:

Bez wymiany kompa, bez lawety, bez holu po prostu nie pojada. :8)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a czy w e46 lub e39 podlaczenie innego kompa przez zlodzieja jest takim wielkim problemem? z artykulow krazacych nawet w necie wynika, ze zlodzieje przychodza najczesciej z wlasnym kompem...

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
a czy w e46 lub e39 podlaczenie innego kompa przez zlodzieja jest takim wielkim problemem? z artykulow krazacych nawet w necie wynika, ze zlodzieje przychodza najczesciej z wlasnym kompem...

Statystyki najczesciej kradzionych samochodow mowia same za siebie. :mrgreen: BMW e46, e39 znajduje sie na szarym koncu czyli nie do konca jest tak latwo ukrasc tego typu samochod.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

to, ze w statystykach kradzieze e39 i e46 sa na koncu (nie wiem, nie sprawdzalem) to nie tylko kwestia jakosci zabezpieczen, moze to byc rozniez kwestia popytu na kradzione samochody/czesci

Statystyki najczesciej kradzionych samochodow mowia same za siebie. :mrgreen: BMW e46, e39 znajduje sie na szarym koncu czyli nie do konca jest tak latwo ukrasc tego typu samochod.

Edytowane przez Bono

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Witam chce sie podzielic z wami wiadomościami uzyskanymi z Policji jak i własnymi. JAkies 2 miesiace temu z Poznania znikneła mi nowiutka ibiza tez z fabrycznym alarmem i imobilaiserem. Była niedziel agodzina 16 o 17 jak wróciłem autka juz nie było. Dalej mniejsza z tym powiem wam co mi policja powiedziała. Orginalne alarmy sa najłatwiejsze do otworzenia bo złodziej wchodzi z własnym komputerem. Orginalny odłancza i podłancza swój. Jesli w ciaglu 10-20 sek nie odpali zostawia samochod. Pytałem sie jakie mam zastosowac zapezpieczenia w nowym samochodzie. Pytałem o gps itd. Powiedizał że mają zagłuszacze i jak ukradna jada w tunel betonowy i wspaniałe gps nie działa. Mówił że może byc uśpione że można je włączyc po 2 dniach. ALe jak mi powiedział że jak popłudniu ukradna to w nocy jest rozbierane. Wiec gps nam sie nie przyda. Powiedział tak że najprostsze zapezpieczenia sa najlepsze jakis wyłacznik itd.

A teraz z inej beczki ale też kradzieze. Dla mego pracownika w nocy z niedzieli na poniedziałek ukradki peugota i rano wstaje nie ma auta i standradowo policja itd. A koleś chciał ten samochod sprzedac i miał kartke na bocznej szybie sprzedam i numer telefonu. Mija 3 dni dzwoni do niego telefon i gosc mówi "panie za ile ten samochód chce pan sprzedać" a on mówi ze nie ma juz samochodu bo ukradli. A gosc z telefonu jak to nie ma jak tu stoii. A on mówi gdzie a ten mówi tu i tam. No i ten koles dzwni na psy i mówi ze tu i tu. I faktycznie stoii. A złodzieje robia taki manewr że jak niemaja zagłuszaczy {sa malo profesjonalni} zostawiaja auto w innym miejscu w miescie na dwa dni by zobaczyc czy je ktos nie namierza. Powodzenia

Opublikowano
Jak zlodziej chce ukrasc twoje BMW to napewno przyjdzie do tego przygotowany.Jedyny problem to wejscie do srodka i jak tam juz jest to podlanca swoj wyzerowany komp,lamie stacyjke i jedzie.Najprostrze zabezpieczenie np.maly ukryty przelacznik daje prawie 95% ze auto zostawia i beda szukac innego lupu.Sam sie o tym dwa razy przekonalem.
te gusta conducir? BMW