Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie dotyczące czujnika temperatury zew w e36.

wersja coupe m52b20 automat, polift 96r

klimatyzacja automatyczna dwusferowa

po wciśnięciu dwóch dolnych przycisków i wejściu w opcję 02 pokazuje się temp zew. Gdy auto stoi całą noc to po odpaleniu pokazuje 65 stopni. Po jakimś czasie spada do około 20 mimo iż na dworze koło 0.

Wydaje mi się że przez to auto nie rozgrzewa się jak powinno a obroty spadają od razu do 500 zamiast być około 1500

do sedna:

Chciałem wymienić czujnik i z tego co wiem powinien być po stronie kierowcy w wlocie powietrza przy kole. Jest uchwyt ale czujnika brak. Brak również jakichkolwiek przewodów które by do niego prowadziły (w wiązce która idzie do lampy oraz sygnałów dźwiękowych).

Moje pytanie więc gdzie może się on znajdować, czy były różne miejsca montowania?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Tylko tam jest jego miejsce, może ktoś go przeniósł gdzie indziej. Zlokalizuj go, wymień jak trzeba (tylko na oryginał-może być używany) i umieść tam gdzie być powinien.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif