Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was, wczoraj sarna mi wyleciała na maskę i wystrzeliła do góry... I teraz mam pytanie do was jakie mam zamówić części ? Na pewno zawias maski z nabojem L/P ale czy zamek maski też muszę wymienić ? występuję on również z nabojami ?

Mam pierwszy raz styczność z takim czymś i nie chce zamówić złych rzeczy .. Z góry dziekuję za pomoc !

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2 zamki z nabojami oraz 2 naboje bez zawiasów
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam was, wczoraj sarna mi wyleciała na maskę i wystrzeliła do góry... I teraz mam pytanie do was jakie mam zamówić części ? Na pewno zawias maski z nabojem L/P ale czy zamek maski też muszę wymienić ? występuję on również z nabojami ?

Mam pierwszy raz styczność z takim czymś i nie chce zamówić złych rzeczy .. Z góry dziekuję za pomoc !

Zamów w tym sklepie to będziesz miał taniej i otrzymasz fachową pomoc w doborze odpowiednich części: https://czescidobmw.pl

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przy wystrzale nabojów bardzo często maska ulega wygięciu i jest później problem z jej spasowaniem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przy wystrzale nabojów bardzo często maska ulega wygięciu i jest później problem z jej spasowaniem.

Skoro wystrzeliła to pewnie i światłowód w zderzaku do wymiany.

Zamiast szklanej kuli proponuje ISTA/D i to co będzie uszkodzone w ACSM, będzie miało błąd.

Opublikowano

wczoraj sarna mi wyleciała na maskę i wystrzeliła do góry..

Masz może kamerkę samochodową? Chciałbym zobaczyć jak ta sarna wystrzeliła do góry :lol: :wink:

A ogólnie to tak jak luk pisze, diagnoza komputerem nieodzowna, tym bardziej, że najprawdopodobniej nawet po wymianie części będziesz musiał zrobić inicjację systemu albo przynajmniej kasowanie błędów.

spacer.png

Opublikowano
Dziękuję Panowie za odpowiedzi niestety maska trochę się odkształciła, po wielkich problemach z ubezpieczycielem wkońcu dostałem zgodę na naprawę samochodu w ASO BMW, więc jutro będę wiedział ile taka impreza kosztuje u nich. Jeszcze raz dzięki odpowiedzi, na pewno się komuś jeszcze przyda ten temat :cool2:
  • Moderatorzy
Opublikowano

Sama pokrywa 5200 zł brutto bez rabatu. Czujniki jeden chyba 700 drugi 500, do tego malowanie, robocizna i inne pierdoły.

Pewnie 10k zł pęknie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Skoro wystrzeliła to pewnie i światłowód w zderzaku do wymiany.

O jakim światłowodzie w zderzaku piszesz?

Opublikowano
Zapewne o tym od ochrony pieszych. Były różne systemy montowane, jedne tylko z sensorami w zderzaku, inne z sensorami i świtatłowodem, jeszcze inne tylko ze światłowodem.

spacer.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No już kumam. Popatrzyłem na ETK i na allegro jak to wygląda. Jakoś nie byłem świadom jak to jest rozwiązane i nigdy w praktyce nie miałem z tym do czynienia. Też w sumie ciekawy patent.
Opublikowano
Naprawa w ASO 7 tys, dodam tylko że maska wystrzeliła do góry żadnych innych uszkodzeń nie ma, maska sama w sobie (wizualnie) też nie jest uszkodzona
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jak leży do błotników i lamp? Tak jak przed?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wizualnie maska nie jest uszkodzona, jednak nie da się jej już spasować i nadaje się na złom.

Niestety sporo handlarzy częściami, sprzedaje takie maski jako w pełni wartościowe.