Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, tak jak w temacie, mam problem z Radiem w X5 e53. 2004r 3.0d. mianowicie pali mi bezpiecznik nr 73 w bagażniku po prawej stronie. Bezpiecznik 7.5, co nie włożę to spalony. Włożyłem 10a i śmiga bez problemu. Pytanie czy to w miarę bezpieczne. Nie jest to duża różnica ale jednak. Druga sprawa to Navi, użytkuje ktoś tą nawigacje? Jest sens próbować z płytą z mapą Polski?
Opublikowano

Wkładanie większych bezpieczników niż przewidział producent to proszenie się o kłopoty (chyba, że oryginalnie był 7,5A a Ty próbujesz tam 5A zamontować).

W oryginalnej nawigacji miałem mapę Polski (razem z mapą Europy). Działało ale powiedzmy sobie szczerze - sposób obsługi i współczesność tej nawigacji jest słaba.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witaj.

Jezeli masz w swojej E53 fabryczny telefon to na 99% bezpiecznik nr 73 przepala sie od tego że przewody ktore ida na zgięciu podłokietnika do telefonu są przetarte. Miałem dokłądnie ten sam problem. Bezpiecznik nr 73 przepalał mi się.

Spróbuj podnieść podłokietnik i poruszać nim(otwórz, zamknij) i sprawdź czy bezpiecznik się przepalił. Jeżeli tak to musisz rozebrać podłokietnik i szukać przetartych kabli. Ja wywaliłem całą instalację telefonu, ponieważ znalazłem przerwane prawie wszystkie kable.

Pozdrawiam