Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, czy orientuje się ktoś jak poprawnie podłączyć lampy LCI tył w e61 do kostki od modułu świateł? Lecę zgodnie z instrukcją z ASO i według niej powinienem wypiąć pin numer 25 i wsadzić go do 63 i tak samo wypiąć pin numer 40 i wpiąć go do 11.Potem jest napisane że w pin 25 i 40 wchodzą kabelki od tylnych lamp w klapie, i gdy tak zrobię nie działają mi przednie ringi. Czy orientuje się ktoś jak wpiąć to poprawnie? Mam moduł LM2 AHL.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Napisz

jakie masz auto - lift czy przed lift ?

LM 2 był fabrycznie ?

Dziwna ta instrukcja ? - piny 11 i 63 w module są puste (nicht belegt) więc po co do nich coś podłączać ?

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Napisz

jakie masz auto - lift czy przed lift ?

LM 2 był fabrycznie ?

Dziwna ta instrukcja ? - piny 11 i 63 w module są puste (nicht belegt) więc po co do nich coś podłączać ?

Mam przedlifta z 2006r, LM2 dołożyłem w ASO mi powiedzieli że trzeba też moduł.

Korzystam z tej instrukcji:

https://5series.net/forums/attachments/e60-e61-parts-accessories-mods-22/40290d1194821591-lci-retrofit-facelift-lights-e60_lci_retrofit.pdf

Na stronie 14 jest o przepinaniu a potem dalej w te piny wchodzą kabelki które pociągnąłem od tylnych lamp w klapie. Jak nie pozamieniam tych kabelków to ringi działają tylko znowu nie działają te lampy w tylnej klapie.

Ktoś mi na angielskim forum napisał

add the cable from the boot lid tail lights and connect it to the outer lights.nothing needs running to the LM2 

Ale nie zbyt ogarniam gdzie go podłączyć :/

Opublikowano
Jeśli ktoś by szukał odpowiedzi, to problem naprawia prawidłowe kodowanie. Wszystko leci tak jak instrukcja w ASO pokazuje, tylko trzeba znaleźć człowieka który to prawidłowo zakoduje :)