Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Tak jak w temacie mam problem z moim BMW e70 3.5d M57Y. Mianowicie problem jest nieco inny, sprawa wygląda tak że pokazuje mi przed rozruchem samochodu ciśnienie na listwie 2bar a prawidłowo powinnobyć 4bar. Czujnik ciśnienia wymieniony, zawór regulujacy na listwie wymieniony, zawór niskiego ciśnienia na pomipie cr wymieniony, pompka w baku podaje ciśnienie jak trzeba (sprawdzane za filtrem) oraz przelewy sprawdzone wszystko w normie, nawet sterownik silnika był wymieniany.... Brak mi już pomysłów, mam nadzieje że ktoś z was jest mi w stanie podpowiedzieć gdzie dalej szukać nim wezme sie za wymiane pompy CR. Co dziwnego jak załączam komputerowo pompe w baku to wtedy pokazuje mi na zgaszonym aucie cisnienie na listwie raz 4 raz 2 na zmiane, tak jakby w jakiś sposób schodziło ciśnienie nadmiarem?. Ogólnie problem jest taki że auto potrafi w trakcie jazdy zgasnąć i już z reguły wtedy niechce już odpalić :mad2: . Licze na waszą pomoc i sam również będe sie starał służyć pomocą innym forumowiczom. Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano
Jak sprawdzałeś przelewy? Kojarzę, że w jednym nagraniu u Mata Panewki był taki przypadek, że wtrysk przelewał i właśnie odcinało przy 199 bar (sterownik).
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ciekawy przypadek ,sprawdz przewody moze gdzies cs jest przerwane.

U mnie jest ze na cieplym nie pali od strzala tylko tylko kreci dluzej troszke i to nie zawsze,blad jest 4BDC (Layer_NDR1),przy sciagnieciu ssacego zauwzylem ze wtyczka na czujniku na listwie jest zniszczona te zatrzaski i ktos na silikon zrobil,dokupie i wymienie i zoabczymy.

Czym mierzyles cisnienie na pompie progowej?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Aktualnie sprawa wygląda tak:

Wymienione wtryski na uzywki sprawdzane na maszynach

pompa cr

czujnik cisnienia, pompy cr oraz nastawnik cisnienia listwy

sprawdzone wszystkie przewody przedmuchane itd itp

Teraz wygląda to tak że auto pali od strzała, chodzi jezdzi ale bije max 1200bar a ma byc ok 1700 powyzej 1200 wchodzi w tryb awacyjny i jest blad od nastawnika, czy może być tak że nastawnik cisnienia na listwie jak ma inne numery bo jest z 3.0 a nie z 3.5d ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mowisz o cisnieniu paliwa 1600 powinna dawac .Pompa paliwa ile daje Ci na wylaczonym silniku?Sprawdzales pin jak pompe wycigales ?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
temat ogarniet, winowajca był regulator cisnienia na listwie kilka podkladanych wkońcu inny z takiej samej zrobił robote ;). Temat do zamknięcia, dzieki za pomoc pozdrawiam forumowiczów.