Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W niedalekiej przyszłości czeka mnie wymiana tylnych amortyzatorów F07 - 2010r. 535xd. Proszę Was o radę; oryginały czy dobre zamienniki? Jeżeli zamienniki, to jakie? Poniżej info o zawieszeniu wg. VIN:

S223A DYNAMISCHE DAEMPFER CONTROL EDC

S229A DYNAMIC DRIVE Dynamic Drive

S2VAA ADAPTIVE DRIVE Adaptive Drive

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A nie da się zregenerować twoich?

Zadzwoń do Nagengast z Gdańska.

Ludzie z forum 7er tam oddawali amorki z m.in. f01.

pzdr

yaz

Opublikowano (edytowane)
A nie da się zregenerować twoich?

Zadzwoń do Nagengast z Gdańska.

Ludzie z forum 7er tam oddawali amorki z m.in. f01.

Pewnie się da, ale wiąże się to z dłuższym pobytem auta w warsztacie mechanika w oczekiwaniu na regenerację. Może rozwiązaniem jest kupno regenerowanych zamiast nowych? Jaka jest trwałość po regeneracji w porównaniu do nowych?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez RobertP
Opublikowano
zwykły amor 1200 zł m sport 1300 a VDC 2700 zł za sztukę OE.

Na Allegro VDC można kupić taniej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Nie wiem czy bym się zdecydował na regenerację, nowe to nowe. Zdaje sobie sprawę że to dużo mniejszy koszt, ale już tu regenerowałem sterownik świec żarowych ( w poprzednim aucie) miała być dożywotnia gwarancja, niestety po roku padł sterownik i trzeba było kupić kolejny, tym razem nowy ze sklepu. Ja wymieniałem na nowe oryginał, bo z tego co wiem nie ma zamienników, no chyba że na Aliexpres z Chin. Koszt wymiany 6.500 zł.
Opublikowano
Też coraz bardziej skłaniam się do kupna nowych, tym bardziej, że na allegro oryginały można kupić w cenie ok. 2000zł/szt. Słyszałem, że oprócz amortyzatorów należy wymienić gniazda i osłony amortyzatorów. Coś jeszcze?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Amortyzatory wymienione. Zdecydowałem się na nowe. Kupiłem za 3800zł(komplet)

Dla zainteresowanych; dzwoniłem do Nagengast z Gdańska. Okazuje się, że nie regenerują tego typu amortyzatorów.

Opublikowano
Amortyzatory wymienione. Zdecydowałem się na nowe. Kupiłem za 3800zł(komplet)

Dla zainteresowanych; dzwoniłem do Nagengast z Gdańska. Okazuje się, że nie regenerują tego typu amortyzatorów.

Gdzie kupiłeś nowe ?