Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam oto takowy problem moja 123d nie chce ładować więcej jak 1.6bara na pomiarze ciśnienia wkręca się szybko do 1.6 po czym nie drgnie więcej. Dzieje się tak z obiema turbosprężarkami podczas jazdy próbowałem na 4 biegu przeciągnąć ja do końca nie wydmuchała mbar więcej niż ponad 1.6 bar ktoś może spotkał się z podobnym problemem ? zaznaczam ze w układzie dolotowym jak i wydechowym wszystko seryjne.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam, mam oto takowy problem moja 123d nie chce ładować więcej jak 1.6bara na pomiarze ciśnienia wkręca się szybko do 1.6 po czym nie drgnie więcej. Dzieje się tak z obiema turbosprężarkami podczas jazdy próbowałem na 4 biegu przeciągnąć ja do końca nie wydmuchała mbar więcej niż ponad 1.6 bar ktoś może spotkał się z podobnym problemem ? zaznaczam ze w układzie dolotowym jak i wydechowym wszystko seryjne.

Czym robiłeś odczyty?

W przypadku Inpy mamy informację o zadanym i rzeczywistym ciśnieniu i masie powietrza

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bimmer tool i Torque oby dwie aplikacje podają za male ciśnienie względne jak i bezwzględne

po głębszym scanie błędów dochodzi błąd DPF 452A nie wiem czy to dużo zmienia ale 60.5g popiołu i kończące się życie wg bimmer linka 7800km