Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko wszystkim!

Zastanawiam się zeby zmienić w swojej x3 e83 z 2004 r coś z tymi zderzakami, planowałem wymianę na m pakiet, ale znaleźć coś w dobrym stanie jest na prawdę ciężko. Dlatego takie mam pytanko do was malowaliście może plastikowe zderzaki w kolor auta? Jak wrażenia?

Pozdrawiam

Opublikowano
Kup owatrol polytrol. Umyj dokładnie i wyczyść przed nałożeniem następnie ostrożnie nałóż gąbka uważając na karoserię albo najlepiej zabezpiecz taśma malarska . Powtórz za jakiś czas (o ile będzie potrzeba) po wszystkim masz zderzaki jak z fabryki. Stosowałem to u siebie łącznie z kilkoma plastikami we wnętrzu , wszystkie plaki itd miękną i nie mają szans z tym środkiem .
Opublikowano

Ja nie malowałem .. ale nie jest to prosty proces ..

Jeśli są gładkie to jeszcze ujdzie .. ale jeśli mają fakturę jakąś na plastiku to wyprowadzenie tej powierzchni na zdatną do malowania to droga przez mękę i worki złota .. ( pisze o robocie która pasuje do BMW ) ...

Szybciej będzie kupić nowe zderzaki z M-pakietu >> są na necie i przód i tył i to nie jakieś bajońskie sumy ( są na pewno na allegro bo patrzyłem z 2 tygodnie temu - gość pisze nawet że ORI ) i pomalować ...

Co do odnawiania plastiku ( ogólnie ) to bardzo fajny produkt ma ShinyGarage numer : 14

Nawet blackpiano w shadow line na słupkach drzwi wygląda po tym jak faktyczny fortepian :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

O już nie przesadzaj.

Dla dobrego lakiernika to robota jak każda inna.

Mój już nieraz malował zderzaki chropowate, listwy itp., łącznie z moją poprzednią X3 E83, gdzie wszystko poszło w kolor nadwozia, czujniki partronica plus ich mocowania itp. a kratki w czarny połysk i nie boję się użyć słowa, wyszło to perfekcyjnie. Oczywiście drożej, bo w komorze, dobrymi środkami, a nie w stodole, ale koszty akceptowalne. Kwestia tylko lakiernika, a nie malarza :mrgreen:

Teraz w F25 mam pomalowane wszystkie matowe czarne plastiki(kratki itp.) w czarny połysk, łącznie z chromowanymi logo X w przednich błotnikach. W Polo GTI 6R żonki to samo.

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Jak ktoś ma zdolności manualne i dużo cierpliwości to sam ogarnie. Ale jak się nie ma ducha majsterkowania to lepiej dać do lakiernika. Sam kiedyś to robiłem jak podrapałem przedni zderzak, ale cały weekend zmarnowany, ale wyszło akceptowalnie. Polecam filmiki na YT jak przygotować podłoże, jak malować, lakierowanie, polerowanie.

Jak przejdzie sie na spokojnie wszystkie kroki po kolei to efekt będzie co najmniej przyzwoicie.