Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posidam g30 530xd bez opcji ladowania telefonu indukcja

Jezdze tez innym autem z tą opcją i mi sie to wydaje bardzo wygodne.

Widzialem ze mozna dokupic na allegro tą część. Czy jest mozliwosc podlaczenia tego? Jak to dziala, plug and play?

Dziekuje z gory!! :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jak wygląda ta stacja w G30?

Oprócz zasilania potrzebujesz CAN (i pewnie zaprogramować obecność ładowarki). Zapewne samo podłączenie zasilania nic nie da, bo będzie przechodzić w stan uśpienia. Do tego musi być sprzężona z sygnałem obecności kluczyka...

jeśli to ta:

https://allegro.pl/oferta/ladowarka-indukcyjna-telefon-bmw-5-g30-g31-8782146-7409848686

to jak powyżej. To jest 5W. A ponieważ ma kompensę warto by było podłączyć antenę.

Opublikowano
jak wygląda ta stacja w G30?

Oprócz zasilania potrzebujesz CAN (i pewnie zaprogramować obecność ładowarki). Zapewne samo podłączenie zasilania nic nie da, bo będzie przechodzić w stan uśpienia. Do tego musi być sprzężona z sygnałem obecności kluczyka...

jeśli to ta:

https://allegro.pl/oferta/ladowarka-indukcyjna-telefon-bmw-5-g30-g31-8782146-7409848686

to jak powyżej. To jest 5W. A ponieważ ma kompensę warto by było podłączyć antenę.

Tak cos takiego. Czyli duzo zabawy z tym?

Dziekuje.

Opublikowano
Odpusc sobie. to zbedny gadzet. Lepiej zainwestowac uchwyt do telefonu z indukcja, ewentualnie szybka ladowarke samochodowa na kabelku. Wyciaganie telefonu z tej poleczki to dramat jak i szybkosc ladowania.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odpusc sobie. to zbedny gadzet. Lepiej zainwestowac uchwyt do telefonu z indukcja, ewentualnie szybka ladowarke samochodowa na kabelku. Wyciaganie telefonu z tej poleczki to dramat jak i szybkosc ladowania.

bzdura...

oczywicie można kupić obecnie ładowarki nawet 15W (byle pamiętać by miały certyfikat Qi, a nie tylko że są zgodne z Qi), takie w kubku (porsche albo bentley)

ale ta wbudowana ma, jak pisałem compensę... tego nie ma nikt inny...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Compenser (w żargonie compensa) pasywny wzmacniacz sygnału GSM (a dokładnie kompensuje spadki siły sygnału GSM w środku auta)

Wbrew pozorom pomaga nie tylko w terenach o niskim pokryciu, w mieście też...

https://www.molex.com/molex/products/family/best_reception_solutions

i jeszcze jedno się mi przypomniało - brak zakłócania kluczyka keyless...