Skocz do zawartości

odpala na chwile i zaraz gasnie 2.0 diesel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem że auto odpala na chwile i zaraz gaśnie.Sprawdzili mi blędy.Wychodzi -wegfahrsperre- (immobilajzer).Dziwne jest to ze auto odpala za każdym razem na ok 1 sekundę.Z tego co wyczytałem to jak immo padnie to wogole nie kreci :?: Bezpieczniki sprawdzone i wszystkie sa ok.

Stalo sie to w jednej chwili.Podjechalem autem do znajomego wylaczylem auto i po ok 15 min chcialem jechac i taki problem :mad2:

Czy ktos moze cos podpowiedzec?Jest jakis sposob na wylaczenie immo ?dodam ze mam tylko jeden kluczyk i nie mam jak na 2 sprawdzic :cry:

Więc może gdzie indziej jest przyczyna a nie w immo.Pilot dziala normalnie,otwiera i zamyka auto bez problemu.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Już naprawione.

Była to mała rzecz lecz sprawiła dużo problemu.Mechanik który dokręcał kolektor po wymianie klap przyciął przewody które odpowiedzialne były za sygnał do wtrysków.

.problem rozwiązany po długich poszukiwaniach.

Opublikowano
Już naprawione.

Była to mała rzecz lecz sprawiła dużo problemu.Mechanik który dokręcał kolektor po wymianie klap przyciął przewody które odpowiedzialne były za sygnał do wtrysków.

.problem rozwiązany po długich poszukiwaniach.

Zabiłeś go? :)

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)