Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem bmw e46 1.9 benzyna swieci się poduszka

mam błąd odcięcie klemy dodatniej akumlatora 1 za duża rezystancja mechanik wymienił kleme ale niestety problem dalej jest w czym szukać przyczyny z góry dziękuję

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najlepiej wpiąć rezystor bezpośrednio do modułu airbag, jeśli błąd zniknie to wiadomo że problem gdzieś po drodze moduł-klema, jeśli nie zniknie (u mnie tak było z napinaczem pasa kierowcy) moduł airbag do wymiany.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Trzeba się dostać do modułu airbag, z wtyczki wypiąć przewody które idą do klemy pirotechnicznej a na ich miejsce podpiąć rezystor 2,2 ohm. Edytowane przez szumrak
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Dokładnie, bo system powinien być sprawny! W ten sposób tylko oszukujesz sterownik. Możesz na próbę wpiąć rezystor do wtyczki tej przy klemie i zobaczysz czy zgasło, w ten sposób sprawdzisz czy to nie jest wina samej klemy, jak błąd zgaśnie (trzeba skasować) znaczy że klema walnięta. Edytowane przez szumrak
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Komp i reset błędu . Pojawił się , został zapamiętany i nawet jak go ominiesz to będzie dalej świecić . Koło klemy jest mała złączka , rozpiąć i popsikać kontaktem i złożyć . I tyle .
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.