Skocz do zawartości

Akumulator - wymiana w E91 318d

Dalnieboiszczik

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

W najbliższym czasie czeka mnie wymiana baterii w moim kombi. Auto nie ma start/stop. Obecny akumulator to oryginał z AGM. Mam okazje wymienić na Varte z tym systemem za 670 zł. Moje pytanie jest następujące. Czy po wymianie trzeba zaadoptować nową baterie ? Czy podczas zmiany akumulatorów trzeba auto podtrzymywać z napięcia tak jak np w Jeepie ? Czy po zmianie na nowy nic się nie poblokuje jak np w Audi radio czy jakiś moduł świateł nie padnie ?

Jakieś oględnie mówiąc sugestie:)

Dziękuje

• Zasłużeni forumowicze

Jeśli nowy Aku ma tą samą pojemność to nie musisz adoptować baterii....... lecz musisz to zrobić , gdy auto w wyniku wcześniejszych , słabych parametrów elektrycznych baterii odłączy kilku odbiorców ( auto zabezpiecza się przed szybszym rozładowaniem aku ).

NewTis - instrukcja mówi , aby po wymianie akumulatora lub inteligentnej klemy IBS pozostawić auto bez odpalania na 3 godziny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.